Eerste prijskamp van het jaar voltreffer voor Scen...

Nieuws

Eerste prijskamp van het jaar voltreffer voor Scendro en Matisse

BWP Moerbeke-Waas

De eerste veulenprijskamp van het jaar vond plaats in Moerbeke-Waas en Stal de Muze ging dankzij Scendro en Matisse de Mariposa met de nodige erelinten naar huis. Bij de vrouwelijke veulens, reeks A, ging de zege naar Scarlett Lozanco (v. Matisse de Mariposa), die daarmee Special Lady van den Bosdam (v. I’m Special de Muze) net voorafging. Nog in diezelfde reeks stond Scarlet van de Coninckshoeve (v. Elvis ter Putte) op vier en Sibelle VDB (v. Matisse de Mariposa) op vijf. Reeks C bij de vrouwelijke veulens leverde nog een tweede plaats op voor Shakira van den Bosdam (v. Scendro).

In de reeksen voor mannelijke veulens verzekerden Samurai van de Eilandhoeve (v. Vigo d’Arsouilles, reeks B) en Salvador van het Amzohof (v. Bamako de Muze, reeks C) zich van een plaats op het Nationaal Veulenkampioenschap van BWP.

Ook bij de oudere merries deden de nakomelingen van onze hengsten het uitstekend. Qresy van den Bosdam (v. Scendro) won de categorie voor tweejarige merries en werd als kers op de taart ook nog uitgeroepen tot jeugdkampioene. Quinta van het Klavertje Vier (v. Mosito van het Hellehof) en Querida van den Bosdam (v. Denzel van ’t Meulenhof) stonden op twee en drie. Ook Quirani van de Maltahoeve (v. El Torreo de Muze) kon zich plaatsen voor de nationale merrieprijskamp. Promise van het Amzohof (v. Elvis ter Putte) ten slotte, schreef de reeks voor driejarige merries op haar naam. Onze felicitaties aan alle fokkers.

GP-rondje

De knalprestatie van het weekend in de hogere regionen van de springsport kwam op naam van de Italiaan Antonio Alfonso en Chic Hyn d’Hyrencourt (v. Taran de la Pomme). Deze combinatie was als enige dubbel foutloos en sleepte daarmee de winst in de GP van Geesteren (CSI4*) in de wacht. In het Italiaanse San Remo was de zege dan weer voor Van Dutch Z (v. Vigo d’Arsouilles) en Giulia Levi.

Verder ook nog een hele rist ereplaatsen. Zo eindigde Naccord Melloni (v. Nabab de Rêve) vierde in de GP5* van Sopot en veroverde Freestyle de Muze (v. Lord Z) de zevende plaats in de GP van Calgary. Voor Elize (v. Bamako de Muze) was er een zesde plaats in de GP2* van Deauville met Aymeric de Ponnat. Global (v. Nabab de Rêve) eindigde tiende in de GP van Gross Viegeln met de Luxemburger Christian Weier.

Onze hengst Kasanova de la Pomme ten slotte, greep net naast de winst in de GP van Grabow Blumenthal en moest tevreden zijn met een fraaie tweede plaats.

Andere rubrieken

Niet alleen op GP-niveau, ook in de andere rubrieken werd er weer goed gescoord. In Sopot hielpen Vagabond de la Pomme (v. Vigo d’Arsouilles) en Eros (v. Querlybet Hero) het Franse team aan een tweede plaats in de Nations Cup. In Geesteren won Bas Moerings een rubriek 1.40m met Fasther (v. Vigo d’Arsouilles) en in Moorsele was er een tweede plaats over 1.45m voor Vincent Lambrecht en Just Energie (v. Nabab de Rêve).

Jonge paarden

Bij de jonge paarden ten slotte blonk Nimrod de Muze Z (v. Nabab de Rêve) uit in Deauville met twee zeges en een vijfde plaats bij de zevenjarigen. Laurent Goffinet is de ruiter van Nimrod. Bono ter Linden (v. Bamako de Muze) greep een overwinning bij de vijf- en zesjarigen in Moorsele met Guillaume Ruant in het zadel en ook Hayley (v. Glock’s London) liet opnieuw van zich horen met Omer Karaevli.

In het Luxemburgse Roeser klasseerde Hinosa C (v. Vigo d’Arsouilles) zich tweemaal bij de vijf- en zesjarigen en in San Remo was het Monseigneur (v. Nabab de Rêve) die zijn potentieel liet zien met drie top-vijf plaatsen.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top