Cadeau de Muze grijpt de zege in Rotterdam

Nieuws

Cadeau de Muze grijpt de zege in Rotterdam

CHIO Rotterdam

Denis Lynch en onze tophengst Cadeau de Muze (v. Nabab de Rêve) behaalden een fraaie overwinning in de openingsrubriek van het CHIO in Rotterdam. Nog in de Nederlandse havenstad was er een derde plaats voor Glasgow van ’t Merelsnest (v. Nabab de Rêve) met het Nederlandse team in de Nations Cup.

In de U25-rubrieken was er een hoofdrol voor Bas Moerings en Fasther (v. Vigo d’Arsouilles). Dit duo won een rubriek 1.40m en werd ook nog eens vijfde over 1.50m.

Bonheiden, Hickstead & Sopot

In Sopot stak Camako S Boy JW (v. Bamako de Muze) voor het eerst zijn neus aan het venster met een tiende plaats in de GP2*. Casper de Muze (v. Triomphe de Muze) voegde op zijn beurt nog maar eens een ereplaats toe aan zijn rijkgevuld palmares. In Hickstead eindigde hij vijfde met Guy Williams in een Tabel C-rubriek. In de GP3* van Bonheiden reed Lorenzo De Luca Irenice Horta (v. Vigo d’Arsouilles) naar de zevende stek.

Flanders Foal Auction

Twee producten van Bamako de Muze kwamen onder de hamer in Bonheiden afgelopen weekend voor de eerste Belgische Flanders Foal Auction veiling van 2018. Berberis Z verhuisde voor 10.000 euro naar een nieuwe eigenaar, voor Behemoth MS Z werd 12.000 euro neergeteld.

Toekomstige talenten

Nic Nac de Muze (v. Norton d’Eole) is een van de toekomsttroeven van Thiago Ribas da Costa en dat bewees hij in Kronenberg. Met een vijfde plaats in de finale voor vijf- en zesjarigen bevestigde deze combinatie hun potentieel.

Iets dichterbij in Bonheiden was er ook weer een hele rist nakomelingen van onze hengsten die van zich lieten horen. I’m Specialized Z (v. I’m Special de Muze) en Nikita van de Koekelberg (v. Filou de Muze) deden dat bij de vijfjarigen. Mega Special DC (v. I’m Special de Muze) en Gerboise du Rosiers (v. Nabab de Rêve) namen de honneurs waar bij de zesjarigen. Tot slot schreef Fantasie VHW Z (v. Filou de Muze) met Gudrun Patteet in het zadel de finale voor zevenjarigen op haar naam.

SBB Finale voor Jonge Paarden

In het Sentower Park stonden afgelopen weekend ook de finales van de SBB-competitie voor Jonge Paarden op het programma. Bij de vierjarigen realiseerden Onero van het Texelhof (v. Elvis ter Putte, ruiter: Tom De Waele), Oreon/vlam (v. Elvis ter Putte, Bionda De Rooze), Oberon van de Dielaerthoeve (v. Elvis ter Putte, Ivan Van Hove), Oregano de Bo W&S (v. Kaiser van ’t Lambroeck, Jana Van Looy), Ouranos (v. Nabab de Rêve, Jonas Polfliet), Olenka (v. Nabab de Rêve, Joris Schepers) en Ovito van de Looise Heide (v. Scendro, Yves Vervoort) een foutloze ronde.

Een categorie hoger, bij de vijfjarigen was er een vijfde plaats voor Nutella van ‘t Bosveld (v. Elvis ter Putte). Zij werd gereden door Domien De Swert. Bij de zesjarigen ten slotte was er een vierde plaats voor Carmen Moors op Majoor van de Moorkeshoeve (v. Nabab de Rêve).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top