Christophe zorgt voor unicum in Hulsterlo

Nieuws

Christophe zorgt voor unicum in Hulsterlo

Unieke prestatie

Christophe De Brabander en Genève de Muze (v. Vigo d’Arsouilles) werden eerder al winnaars van de Beker van Oost-Vlaanderen en zegevierden ook afgelopen weekend in het Oost-Vlaams kampioenschap. Ze zijn overigens het eerste duo dat erin slaagt om deze dubbel in een en hetzelfde jaar te realiseren.

Kasanova en El Torreo

Niet alleen onze ruiter, maar ook onze hengsten presteerde goed. Krachtpatser Kasanova de la Pomme (v. Bamako de Muze) won de Six Bars in Dersekow. El Torreo de Muze en Bernardo Alves werden tweede in het 1.40m in Mons-Ghlin.

Vijfsterrenrubrieken

Op Knokke Hippique stond er opnieuw geen maat op Gancia de Muze (v. Malito de Rêve). Met Niels Bruynseels snelde ze onhoudbaar naar de zege in de GP5*. En nog was het niet genoeg want in Monaco won Ipswich van de Wolfsakker (v. Glock’s London, ex-Carembar de Muze) met Shane Breen de GP van de Global Champions Tour. Met ook nog een tweede plaats voor Alberto Zorzi en Fair Light van ’t Heike (v. Vigo d’Arsouilles) was het succes voor Stal de Muze daar compleet. Ook op vijfsterrenniveau, maar dan in Calgary, werden Jadalco (v. Nabab de Rêve) en Francesca Bolfo derde in een rubriek 1.45m.

Hoofdstuk Bamako

De nakomelingen van Bamako de Muze waren alweer niet te weg te denken uit de vele prijsuitreikingen. Beginnen doen we bij de jeugdruiters in Kronenberg, waar Elise Van Den Branden en Brillantina van ’t Ruytershof (v. Bamako de Muze) de overwinning in de wacht sleepten in de Children GP.

In Mons-Ghlin reed Aymeric de Ponnat de achtjarige Elize (v. Bamako de Muze) naar een vierde plaats in het 1.45m en in de finale voor zesjarigen was er een vijfde plaats voor Geisha des Sequoïas (v. Bamako de Muze) met Odile Gierech. Eveneens in de finale voor zesjarigen, maar dan in Knokke bezorgde Sea Coast Mona Lisa van ’t Paradijs (v. Bamako de Muze) Astrid Rooms de derde plaats.

In de Beker van België voor zevenjarigen ten slotte, finishte Marjan De Wachter op plaats zes met L’Arcotique van ’t Meulenhof. Ook L’Arcotique is een dochter van Bamako.

Allerlei

In Knokke werd er niet alleen op vijfsterrenniveau, maar ook twee- en driesterrenniveau gereden. Dat leverde nog een derde plaats op voor Gilles Thomas en Konak (v. Nabab de Rêve) over 1.45m en een zoveelste overwinning voor Wilm Vermeir en Gentiane de la Pomme (v. Shindler de Muze) op dezelfde hoogte.

Op Outdoor Gelderland was er een vierde plaats in het 1.50m voor Tinka’s Hope (v. Tinka’s Boy). Hope is gefokt door Stal de Muze.

In Strzegom was het Fletcha van ’t Verahof (v. Vigo d’Arsouilles) die met Karin Donckers toonde net op tijd in vorm te zijn voor de WEG in Tryon door in de CCI3* naar de derde plaats te knallen.

Veulenkampioenschappen

Op het Z-Festival in het Nederlandse Westdorp won Malita de Porta Z (v. Malito de Rêve) de reeks voor merrieveulens. Op het Flanders Foal Championship van BWP Leiestreek werd Spirit vd N. Ranch (v. I’m Special de Muze) zevende bij de mannelijke veulens.

Op de Fokkerijdag van BWP Limburg was er een tweede plaats voor Sexygirl vh Gebergte (v. Taran de la Pomme) bij de jonge vrouwelijke veulens. Special van het Farasohof (v. I’m Special de Muze) veroverde een vijfde plaats bij de jonge mannelijke veulens.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top