Nabab de Rêve's kwaliteiten blijven onovertroffen

Nieuws

Nabab de Rêve's kwaliteiten blijven onovertroffen

Nabab’s erfenis

Het is ondertussen al bijna drie jaar geleden dat Nabab de Rêve de tijdelijke voor de eeuwige jachtvelden omruilde, maar zijn invloed op de moderne springsport is nog steeds onmiskenbaar. Afgelopen weekend deed zijn nafok zijn naam opnieuw alle eer aan met verscheidene topprestaties.

In de GCT van Parijs was het de beste combinatie ter wereld op dit ogenblik, volgens de WBFSH-ranking, die met de derde plaats ging lopen in een rubriek 1.55m. Het gaat natuurlijk over Harrie Smolders en Zinius, beiden nummer één van de wereld bij respectievelijk ruiters en springpaarden.

Ook op het driesterrenconcours in Knokke ging de naam van Nabab de Rêve over de tongen dankzij een vierde plaats in de GP van Kelly Vandousselaere en Biarritz des Hauts Droits. Nog op Knokke Hippique won de Nieuw-Zeelandse Lisa Cubitt een 1.40m-rubriek met Encore. In het Poolse Wilkow, Jakubowice was het dan weer Naccord Melloni die met de Poolse thuisruiter Wojciech Wojcianiec naar de derde plaats snelde in de GP over 1.60m.

Jonge paarden

Verder waren er ook nog een heleboel opvallende nakomelingen van onze hengsten in de jonge paardenrubrieken op Knokke Hippique. Bij de zevenjarigen was deze glansrol weggelegd voor Stephanie Andries op Lysanne van ’t Winnenhof (v. Elvis ter Putte) en Jonna Ekberg met Bellisima Ter Wilgen Z (v. Bamako de Muze). Beide merries imponeerden met vele foutloze rondes.

Bij de zesjarigen opnieuw een knalprestatie voor Omer Karaevli en Hayley (v. Glock’s London). Een eerste en een tweede plaats was hun deel. Ook Mega Special DC (v. I’m Special de Muze) liet met Brecht Bille zien over veel potentie te beschikken. Dit duo eindigde onder andere tweede in de finale. Met die tweede plaats lieten ze Sofia Westborg en Mimi de Laubry (v. Elvis ter Putte) net achter zich in diezelfde finale.

In de rubrieken voor vijfjarigen was het Nura Lta (v. Nabab de Rêve) die dankzij twee zeges en een derde stek de hoofdrol opeiste met François Mathy Jr. in het zadel. Ook Noortje van de Windheuvel (v. Farfelu de Muze) liet zich opmerken met twee foutloze rondes, gereden door de Chinese ruiter You Zhang.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top