Laatste week Knokke Hippique zorgt voor nog heel w...

Nieuws

Laatste week Knokke Hippique zorgt voor nog heel wat hoogtepunten

Knokke Hippique

Knokke Hippique, editie 2018, zit er alweer op, met in de derde en laatste week nog een twee- en driesterrenconcours. Er vielen nog heel wat topklasseringen te rapen voor Stal de Muze met een overwinning voor Filou Imperio Egipcio (v. Querlybet Hero) in een rubriek 1.45m met de Braziliaanse ruiter Francisco José Mesquita Musa. In diezelfde rubriek eindigde Lisa Cubitt zevende met Encore (v. Nabab de Rêve). Dit laatste duo pakte ook nog een tweede plaats over 1.40m. Ook Just Energie (v. Nabab de Rêve) en Ping-Yang Hsieh scoorden nog een vijfde plaats op die hoogte. In een andere rubriek 1.45m was er een vierde plaats voor Farao van ’t Vennehof (v. Triomphe de Muze) met Luigi Polesello.

In de GP3* was er een vierde plaats weggelegd voor Kelly Vandousselaere en Biarritz des Hauts Droits (v. Nabab de Rêve). Op hoogte 1.50m was er nog een derde plaats voor Global (v. Nabab de Rêve), de halfbroer van Lector vd Bisschop en Fantomas de Muze. Die laatste verzorgde zelf nog zijn PR afgelopen weekend met een vijfde plaats in de GP van Chantilly met Karline De Brabander in het zadel. Kasanova de la Pomme op zijn beurt werd tweede in de GP van Neustadt-Dosse. Bovendien had Kasanova ook nog eens zes veulens in de finale van het veulenkampioenschap van Brandenburg-Anhalt.

5*

Nog in Chantilly, in de GCT, was er de zoveelste klassering voor Zinius (v. Nabab de Rêve) en Harrie Smolders. Een vijfde plaats was hun deel in een rubriek 1.45m. Het vijfsterrenniveau bracht ook een overwinning voor het Nederlandse team in de Nations Cup van Falsterbo, mede dankzij een dubbele nulrit van Glasgow van ’t Merelsnest (v. Nabab de Rêve).

Home run

In Tryon vond de vijfde week van het zomertreffen plaats (CSI2*) en het werd zowaar een home run voor de stam van Qerly Chin. In een rubriek 1.40m leverde ze, indirect, het volledige podium. Winst was er voor Kirschwasser SCF (Amaretto d’Arco x Werly Chin de Muze), tweede werd Imogen de Regor (Darco x Centa de Muze) en de derde podiumstek was voor Juju VDM (Nabab de Rêve x Derly Chin de Muze).

In Vilamoura ten slotte was er nog een tweede plaats voor Fee van het Cauterhof (v. Bamako de Muze). In het zadel zat Cassandra Malherbe.

Valkenswaard

De Global Future Champions vonden begin deze week hun weg naar Valkenswaard. Bij de achtjarigen (1.40-1.45m) was er een hoofdrol voor Fasther (v. Vigo d’Arsouilles) en Bas Moerings. Zij werden tweede in de finale nadat ze eerder ook al vijfde werden in een van de kwalificaties. Uit diezelfde stam, maar dan met Elvis ter Putte als vader, had Bas Moerings Hervesther meegebracht. Bij de zesjarigen werd dit duo een keer eerste en een keer derde in de kwalificaties. In de finale voor zesjarigen was het een andere Elvis ter Putte-nakomeling die vooraan stond, namelijk Marco van de Oude Heihoef. Met Tom Dhaeyere werd Marcos vijfde.

Ook in de finale bij de zevenjarigen was het raak voor Elvis. Lysanne van ’t Winnenhof en Stephanie Andries gristen hier de derde stek mee. Bij de vijfjarigen ten slotte, was Bas Moerings opnieuw op het appel, ditmaal met Ipsthar (v. Denzel van ’t Meulenhof), een KWPN-goedgekeurde hengst. Zowel in de kwalificaties als in de finale maakte Ipsthar geen enkele fout. Een van de kwalificaties werd trouwens gewonnen door Icen, een van de zeldzame nakomelingen van Iceman de Muze (v. Erco van ’t Roosakker).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top