Loading...
Nakomelingen Elvis ter Putte laten van zich horen ...

Nieuws

Nakomelingen Elvis ter Putte laten van zich horen in eindstand Cyclus

STX Cyclus

Met de negende en laatste manche in Gesves zit de STX Cyclus, editie 2018, er alweer op. De eindstand leverde heel wat mooie resultaten op voor Elvis ter Putte. Bij de vijfjarigen leverde hij met Ngorongoro d’Arsouilles (Geoffrey Geerts) en Narcis Vhl (Lauren D’hondt) twee ex-aequo vijfde plaatsen. Bij de zesjarigen was het zijn zoon Mithras de Regor (uit Imogen de Regor (v. Darco) en verder terug op de lijn van Qerly Chin) die met de zevende plaats ging lopen. Mithras wordt gereden door Guy Beyers.

Ook in de jongste categorie, de vierjarigen, had Stal de Muze een vinger in de pap te brokken dankzij een ex-aequo derde plaats van Disco van het Harteveld Z (v. Denzel van ’t Meulenhof). Danny Van Es zat in het zadel van Disco.

Bamako

De nakomelingen van Bamako de Muze hadden er eveneens zin in afgelopen weekend. In Fontainebleau reed Aymeric de Ponnat Elize naar de zege in de 1.45m-rankingproef. Natil en Ramzy Hamad Al Duhami sprongen op hun beurt drie dagen op rij foutloos in de rubrieken voor vijfjarigen in Samorin.

Aken

Nog meer jonge talenten in Aken, waar Lorenzo de Luca de Youngster Tour op zijn nam schreef in het zadel van Evita van ’t Zoggehof (Golden Hawk, ex-Figo de Muze x Anais Anais de Muze). Golden Hawk was trouwens zelf actief dit weekend. Met Shane Breen in het zadel sprong hij naar de tweede plaats in het 1.45m in Ascona. Ook de tweede plaats in de Akense Youngster Tour had een link met Stal de Muze. Killer Queen VDM (v. Eldorado van de Zeshoek) is immers gefokt uit onze merrie Derly Chin de Muze.

Opglabbeek

Het Sentower Park in Opglabbeek was naar goede gewoonte weer het decor voor heel wat springgeweld, zoals bijvoorbeeld Karel Cox en Libelle de Muze (v. Elvis ter Putte) in de rubrieken voor zevenjarigen. Bij de vijfjarigen volgde Libelle’s halfbroer Excalibur Sr Z (v. Elvis ter Putte, Jan Maly) het goede voorbeeld door drie dagen op rij geen enkele fout te maken en een derde plaats in de finale als kers op de taart. In diezelfde finale was er trouwens een tweede plaats voor Noortje van de Windheuvel (v. Farfelu de Muze) en You Zhang.

Hocus Pocus Nabab

Al iets meer ervaren is Hocus Pocus de Muze (v. Tinka’s Boy). Met Lisa Nooren sprong deze vos naar de vierde plaats in het 1.45m in La Coruna. Ook de nodige Nabab-nakomelingen lieten zich opmerken, vooral dan in Samorin dankzij een vijfde plaats van Lars Nieberg en Nabab de Revel (1.45m) en een derde plaats voor Dakar met de Rus Egor Shchibrik (1.45m). In het Sentower Park was er nog een topklassering voor You Zhang met Casting du Bois Madame (v. Nabab de Rêve). Deze combinatie werd tweede in de LR 1.45m.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top