Aanstormende talenten in nieuwe collectie ET-Aucti...

Nieuws

Aanstormende talenten in nieuwe collectie ET-Auction

ET-Auction

In het kader van het BK voor Jonge Paarden in Gesves dat plaatsvindt half augustus, zal ook ET Auction zijn volgende online veiling houden. De collectie is deze week bekend gemaakt. De genetische hoogstandjes zijn alvast weer volop aanwezig.

Wat te denken bijvoorbeeld van een embryo dat de volle broer of zus bevat van Olympisch kampioen Nino des Buissonets (Kannan x Narcos II). Ook de beste Belgische moederlijnen dragen alweer hun steentje bij. Zo is er een embryo van Mylord Carthago uit de stam “van ’t Roosakker”, twee embryo’s (van Kashmir van ’t Schuttershof en Tornedo FCS) die teruggaan op de lijn van Fragance de Chalus. Qerly Chin levert via haar achterkleindochter My Lady van ’t Meulenhof een embryo van Nixon van ’t Meulenhof en de stam van Vigo d’Arsouilles biedt een embryo van de legendarische Quick Star.

Ook bij de jonge paarden valt er heel wat moois te rapen. Aanstormend talent Mosito van het Hellehof geeft uit zijn eerste jaargang Quelle Histoire de Tamise, die teruggaat op de moederlijn van onder andere Hos d’O (v. Dollar dela Pierre). Little Comet DXB is een veelbelovende dochter van Comme Il Faut en Riviera Z, voormalig toppaard van Jos Lansink en Hubert Bourdy levert zelfs twee jonge talenten in deze veiling. Kers op de taart is Qrazy JW van de Moerhoeve, een tweejarige dochter van Emerald die als grootmoeder de halfzus van niemand minder Quickly de Kreisker heeft. Deze Qrazy JW is overigens drachtig van Opium JW van de Moerhoeve.

De rest van de collectie kan je bekijken op www.et-auction.be

De ET Auction gaat van start op 9 augustus en loopt tot 13 of 14 augustus.

Internationaal overzicht

Over dan naar de paarden die al het een en ander bewezen hebben. In Hickstead was de winst in de loodzware Nations Cup voor Ierland met in hun rangen ook Freestyle de Muze (v. Lord Z). Ook El Torreo de Muze blijft zijn kunnen bevestigen. De achtjarige zoon van Taran de la Pomme uit Funky Music (v. Vigo d’Arsouilles) eindigde tiende in de GP3* van Lier.

Nog meer Vigo d’Arsouilles-bloed aan het feest afgelopen weekend, ditmaal in Berlijn. Alberto Zorzi en Fairlight van ’t Heike (v. Vigo d’Arsouilles) schreven immers de GP van de GCT op hun naam. Een iets jongere telg van Vigo schreef dan weer het Luxemburgs veulenkampioenschap op zijn naam. Deze Vubalix is gefokt uit een moeder van Larno.

In GP van Del Mar was er een zevende plaats voor Firestone S (v. Querlybet Hero). De Canadees John Pearce zat in het zadel van Firestone. Querlybet Hero deed goede zaken afgelopen weekend, want ook in Zuidwolde scoorde een nakomeling van hem. Deze Google, gereden door Anouk Van der Pluijm klasseerde zich twee keer bij de zevenjarigen. En ook in Fontainebleau was het een zevenjarige nazaat van Querlybet die van zich liet horen. Lubie d’Elan wordt gereden door de Franse ruiter Frederic Bouvard.

Over naar het wekelijkse blokje Nabab met winst voor Jolie van het Molenhof en Noelle Barry in een rubriek 1.40m in Donaueschingen. In Samorin was er een derde plaats voor ouwe getrouwe Nabab de Revel en Max Nieberg in Samorin over 1.40m. Eveneens in Samorin, maar dan op hoogte 1.45m was er een vierde plaats voor Egor Shchibrik en Dakar. De winst in die proef was voor Gran Canyon van HD, een zoon van onze topmerrie Candy (v. Nabab de Rêve). Een hoofdrol was in Samorin ook weggelegd voor Important de Muze (v. Erco van ’t Roosakker). Met Darragh Kenny won Important een proef 1.50m.

Eindigen doen we in Lier, waar Bellissimo Z (v. Bamako de Muze) en Patrik Spits tweede werden over 1.40m. Bij de jonge paarden klasseerde Narcis VHL (v. Elvis Ter Putte) zich twee keer vooraan. Ook Miss Luna Duresses (v. Nabab de Rêve) deed dat. Lauren D’hondt en Axel Vandoorne zijn de respectievelijke ruiters van Narcis en Miss Luna.

Verder bij de jonge paarden waren er nog opvallende prestaties van Noortje van de Windheuvel (v. Farfelu de Muze, You Zhang), Interstar B (v. I’m Special de Muze, Ronnie Jones) en Noran van ’t Merelsnest (v. Nabab de Rêve, Jelle Hoorens).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top