Stal de Muze scoort ook in de drafsport

Nieuws

Stal de Muze scoort ook in de drafsport

Et Voila

Normaal gezien verhalen we hier vooral over de resultaten in de springsport, maar afgelopen weekend stond Stal de Muze ook in de schijnwerpers in de drafsport. In het Franse Cabourg won Et Voila de Muze immers de Prix de Lis, een prestigieuze koers voor vierjarigen in 1’14”3. Het betekende meteen zijn zevende overwinning in elf starts. Et Voila is een zoon van Royal Dream uit Nolaila (v. Colt Fortysix). Zijn jockey luistert naar de naam Glenny Lejaune

BK Eventing

Ook in de eventing kwam Stal de Muze bovendrijven, want in Nokere reed Karin Donckers onze hengst Leipheimer van ’t Verahof (v. Vigo d’Arsouilles), volle broer van onder andere olympiadepaard Fletcha van ’t Verahof, naar de tweede plaats in het BK voor zevenjarigen. Met deze prestatie is dit duo meteen ook gekwalificeerd voor het WK voor jonge eventingpaarden in het Franse Le Lion d’Angers.

Alweer Zinius

Naast dat alles is er uiteraard ook weer een mooie brok springnieuws met in de hoofdrol voor de zoveelste keer Zinius. De zoon van Nabab de Rêve bevestigde zijn eerste plaats op de WBFSH-ranking voor springpaarden door in de GCT van Londen twee keer te starten en ook twee keer met de overwinning de ring te verlaten. Uiteraard gebeurde dit opnieuw onder deskundige leiding van Harrie Smolders. In Ommen was het Hocus Pocus de Muze (v. Tinka’s Boy) die een vleugje magie liet bewonderen door met Lisa Nooren een rubriek 1.45m te winnen.

Le Coultre

Een andere referentie die keer op keer indruk weet te maken is Le Coultre de Muze. Onder het zadel van de ervaren Franse ruiter Philippe Rozier maakte de zoon van Presley Boy afgelopen weekend geen enkele fout in de rubrieken voor zevenjarigen in Dinard. Het leverde hen een eerste, tweede en vierde plaats op. Eveneens zeven jaar oud is Freud del Cabanon (v. Filou de Muze). Met Gilles Murigneux pakte Freud een eerste en een vierde plek mee in Le Touquet. Lysanne van ’t Winnenhof (v. Elvis ter Putte) is nog zo’n bekende zevenjarige in deze nieuwsberichten. In Kronenberg sprong ze met Stephanie Andries naar de derde plaats in de finale voor zevenjarigen.

Zesjarigen

Een jaartje jonger, maar daarom niet minder belovend, is Hayley (v. Glock’s London). Zoals zo vaak maakte deze merrie met Omer Karaevli in het zadel geen enkele fout over drie dagen. Dat zorgde voor twee overwinningen en een vierde plaats. Zes jaar oud is ook E-Risingson Z (v. Elvis ter Putte) die met Loïc Cannaert mooie dingen liet zien in Kronenberg, net als Never Before d’Arsouilles (v. Elvis ter Putte). In Beervelde waren het dan weer Elvis de Wijnendale Z (v. Elvis ter Putte) en Memphis de Muze (v. Elvis ter Putte) die zich lieten opmerken. Kortom, heel wat nakomelingen van Elvis ter Putte die zich stilaan mogen opmaken voor een internationale doorbraak.

Williamsburg

Afronden doen we in Williamsburg, waar we twee minder bekende Nabab-nazaten zagen imponeren. In een rubriek 1.45m was er immers een vierde plaats voor Ibabco (Santiago Lambre) en een vijfde plaats voor Il Rubacuori (Roberto Teran Tafur).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top