Bellissimo en Glasgow stelen de show

Nieuws

Bellissimo en Glasgow stelen de show

Jong en oud

Twee namen sprongen er letterlijk en figuurlijk bovenuit afgelopen weekend als je het hebt over paarden met een Stal de Muze-connectie.

Dan gaat het in de eerste plaats om de jonge Thibeau Spits die in Lier de hoofdrol opeiste dankzij een zege in de GP met Bellissimo Z (v. Bamako de Muze). Eveneens in het Azelhof was er een vijfde plaats voor Pieter Clemens op Icarus (v. Querlybet Hero) in het 1.45m en een tweede plaats voor voormalig bondscoach Dirk Demeersman en Kaiser “T” “FVD” (v. Nabab de Rêve) over 1.40m. Bij de jonge paarden ging onze aandacht vooral naar Manolito P, een zesjarige nakomeling van I’m Special de Muze die met de Britse Holly Smith twee keer tweede eindigde.

De andere hoogvlieger was de gelouterde Jur Vrieling met Glasgow van ’t Merelsnest (v. Nabab de Rêve). Het duo maakte deel uit van het team Valkenswaard United dat de Global Champions League in Cannes won en voegde daar nog een fraaie vierde plaats in de GP aan toe.

Meer GP-nieuws

Nog meer excellente prestaties in Grote Prijzen op Frans grondgebied in Le Mans. Daar was het Siroco de Coquerie (v. Querlybet Hero) die met Alexis Gautier in het zadel tweede eindigde en daardoor Great Miracle (v. Shindler de Muze) en Jérôme Gachignard naar de derde plaats verwees. Beide paarden versierden ook in de nevenproeven nog de nodige klasseringen. Een kleine 400km noordelijker, in Sancourt, was het de beurt aan Cederick Deknudt en Beijing Z (v. Bamako de Muze) om in de schijnwerpers de treden met een derde stek in de GP. Alexandre Cardon en Bali de L Heribus (v. Vigo d’Arsouilles) versierden in diezelfde proef een achtste plaats. In het Italiaanse Gorla Minore ten slotte was de beste GP-prestatie voor Michol del Signore en Enanda (v. Nabab de Rêve). Zij eindigden mooi vijfde.

Nabab in de hoofdrol

Nabab-geweld was er ook in het Poolse Poznan. Nabab’s Atlanto, de volle broer van Cadeau de Muze, won een rubriek 1.45m voor zijn halfbroer Naccord Melloni. Die laatste pakte ook in een andere proef over dezelfde hoogte nog een vijfde plaats mee. Ook in Athene stond Nabab de Rêve op het uitslagenbord. Kalvarie van de Zelm pakte een vijfde plaats in proeven over 1.40m en 1.45m, Brandy Sugar SKB voegde daar nog een tweede stek in een jokerproef aan toe.

Ook bij de jonge paarden heel wat Nabab-bloed dat er zit aan te komen. De zevenjarige Novita Jovial Z sprong met Laura Renwick naar een vijfde plaats in een proef voor zeven- en achtjarigen in Treffen, in Wiener-Neustadt was Ivan FH goed voor een foutloze ronde bij de vijfjarigen met Samuel Matejka en in San Remo ging de tweede plek bij de zesjarigen naar Monseigneur en Felipe Juares de Lima.

Jonge troeven

In Gorla Minore was het dan weer Vigo d’Arsouilles die zijn kwaliteiten als vererver in de verf zette dankzij twee maal een vierde plaats voor Matador de Guldenboom en Paolo Monari bij de zesjarigen. In diezelfde leeftijdscategorie schreef Hayley (v. Glock’s London, ex-Carembar de Muze) een nieuwe overwinning bij op haar palmares met haar Turkse ruiter Omer Karaevli. Deze keer ging het duo met de zege aan de haal in Poznan. Onze hengst Navajo van ’t Vianahof (v. Vagabond de la Pomme) realiseerde dan weer een foutloze ronde bij de vijfjarigen in de STX Cyclus.

Opnieuw Fidux

De uitsmijter van deze week is Fidux of beter gezegd: “nieuwe week, nieuwe topklassering” voor de zoon van Malito de Rêve. Ditmaal sprong de schimmel met Eduardo Alvarez Aznar naar een derde plaats over 1.55m op het vijfsterrenconcours in Treffen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top