Wat een weekend!

Nieuws

Wat een weekend!

Soms vallen de puzzelstukjes in elkaar en afgelopen weekend was het zover in de slotweek van Knokke Hippique, editie 2022. Hoogtepunt op zondag was de tweede plaats van Mosito van het Hellehof in de Rolex GP5*, nota bene zijn eerste grote prijs op vijfsterrenniveau. Als klap op de vuurpijl werd hij samen met Bernardo Alves geselecteerd om het Braziliaanse team te vertegenwoordigen op de nakende WEG in Herning.

Op zaterdag sprong Lector vd Bisschop zich in de schijnwerpers met een zoveelste GP-overwinning onder Koen Vereecke. Ze toonden zich de snelste na een proef in twee omlopen. Het is al de tweede GP-zege dit jaar voor Lector. In diezelfde grote prijs stond Nueva Epoca de Regor (v. Nabab de Rêve) op plaats zeven met Karel Cox in het zadel.

In de Nations Cup op vrijdag maakte Le Blue Diamond van ’t Ruytershof deel uit van het Belgische team dat derde eindigde. Quickly v/d Kruishoeve won met Koen Vereecke de finale voor zesjarigen.

Verder pakte Brian Moggre de tweede plaats in een rubriek 1.45m op I’m Special V (v. I’m Special de Muze). Next Funky de Muze (v. Elvis Ter Putte) won in het 1.40m met Dimme d’Haese. Voor Petronella Andersson en Ollister du Lys (v. Scendro) was er nog een vijfde plaats in een proef 1.40m.

Calgary

Op Spruce Meadows pakte Vanessa Hood een zege in de tweesterrenrubrieken op Lou Lou VLS (v. Elvis Ter Putte). In de GP2* was er een zevende plek voor Elisa Uribe Gutierrez en Havana de la Lande (v. Nabab de Rêve).

Ommen

Pommerol de Muze (v. Emerald) sprong naar de vijfde plaats in GP1* in Ommen onder Alex David Gill. In de driesterrencompetitie eindigde Maximilian Lill vijfde in een proef 1.40m met Van Halen Z (v. Vigo d’Arsouilles).

Overige

Shane Sweetnam en Namaste van het Eyckeveld (v. Elvis Ter Putte) snelden naar de vijfde plaats in de GP3* van Traverse City. Iets verderop, in Tryon, pakte Juan Ortiz plek negen op Kinky Boy van het Gildenhof (v. Nabab de Rêve), eveneens in een grote prijs op driesterrenniveau. Voor Lanzarote de Muze (v. Clinton) leverde de GP2* in Vilamoura een zevende stek op met Francisco Rocha.

In Valkenswaard greep Ines Joly een vierde plaats op Elvic v/h Hoeve-Terras Z (v. Elvis Ter Putte) in het 1.45m. Gentleman (v. Vigo d’Arsouilles) en Nicolo’ Russello waren goed voor plaats twee in Montefalco (1.45m). In Kronenberg tot slot, was er een vierde plek voor Nicola Pohl met Nikita du Roton (v. Elvis Ter Putte).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top