Wat een week voor Figo de Muze

Nieuws

Wat een week voor Figo de Muze

Figo de Muze, beter gekend onder zijn nieuwe naam Golden Hawk, beleefde een voortreffelijke laatste week van 2018. Figo stamt af van Vigo d’Arsouilles uit Ta Belle van Sombeke, wat hem de halfbroer van Glock’s London (ex-Carembar de Muze, v. Nabab de Rêve) maakt. Figo won niet alleen zelf de GP van Liverpool met Shane Breen, maar in Mechelen won zijn dochter Evita van ’t Zoggehof een 1.50m-proef met Lorenzo De Luca. Evita stamt af van de merrie Anais Anais de Muze. Het betreft de beroemde Fragance de Chalus-lijn.

Meer Mechelen

Naar goede gewoonte vielen er weer heel wat topprestaties te noteren in Mechelen. In de vijfsterrencompetitie werden Zinius (v. Nabab de Rêve) en Harrie Smolders tweede in een rubriek 1.45m. Gilles Thomas en Konak (v. Nabab de Rêve) evenaarden die prestatie bijna in een andere proef op dezelfde hoogte. Zij werden uiteindelijk vijfde.

In de tweesterrenrubrieken was er winst voor Vincent Lambrecht en Just Energie (v. Nabab de Rêve) over 1.45m. Frederic Bouvard en Hugh Grant de Muze (v. Shindler de Muze) werden derde in diezelfde proef. Zilver was er dan weer in het Vlaams Indoorkampioenschap voor Niels Bruynseels en de achtjarige Karisto v/d Mishagen (v. Nabab de Rêve).

Op de fokkerijdag won de door ons gefokte Plato de Muze Z (v. Plot Blue) bij de zevenjarige hengsten met Arnaud Gaublomme. Mosito van het Hellehof (v. Elvis Ter Putte) werd dankzij een fraaie nulronde uiteindelijk negende bij de zesjarigen met Karline De Brabander. Bij het vrijspringen voor tweejarigen was er een tweede stek voor Qerly van ‘t Klavertje Vier (v. El Torreo de Muze), een zesde plaats voor Qadira de Regor (v. Bamako de Muze), een achtste plaats voor Qadira de la Drie (v. Kaiser van het Lambroeck) en een tiende notering voor Qualando de Carmel (v. Mosito van het Hellehof).

In de Juniorenrubrieken, tot slot, noteerden we nog een zege en een vijfde plaats voor Max Sebrechts met Cacacha van het Schaeck (v. Bamako de Muze).

Al Ain

Equador van ’t Roosakker (v. Nabab de Rêve) en Frédéric David werden derde in de wereldbekermanche van Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten. Gladiator-P (v. Nabab de Rêve), gereden door Sara Hussein Saleh Al Armouti greep nog een derde plaats in een proef 1.40m en rond daarmee ons weekoverzicht af.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top