Werly Chin de Muze-nafok doet het ook in de VS

Nieuws

Werly Chin de Muze-nafok doet het ook in de VS

Palm Beach Masters

Niet alleen op Belgische bodem levert de stam van Qerly Chin absolute toppaarden af, ook in de Verenigde Staten worden er aan de lopende band fijne springpaarden geproduceerd. Op de Palm Beach Masters was de zege in de GP immers voor Shane Sweetnam en de Amerikaans gefokte, pas negenjarige Kirschwasser SCF (v. Amaretto d’Arco). Moeder van deze Kirschwasser is de door ons gefokte Werly Chin de Muze. Dat maakt Kirschwasser de halfbroer van Diablesse de Muze en Derly Chin de Muze. Werly Chin zelf is op haar beurt het resultaat is van de kruising tussen Nabab de Rêve en Qerly Chin.

Zuidbroek

Ook in Zuidbroek vielen er goede resultaten te noteren. Lely vd Bisschop (v. Elvis Ter Putte) stak op achtjarige leeftijd de eerste keer de neus aan het venster door vijfde te eindigen in een 1.40m met Sabrina Van Rijswijk. De moeder van Lely is trouwens de volle zus van onze hengst Vigo d’Arsouilles. Nog in Zuidbroek was er een ex-aequo tweede plaats voor Michael Korompis en Diamond Pleasure (v. Glock’s London, ex-Carembar de Muze) in de Six Bars.

Abu Dhabi

In Abu Dhabi tot slot waren het de jonge nazaten van Nabab de Rêve die van zich lieten horen. Nice Girl de Muze Z werd vierde in de finale voor zes- en zevenjarigen met Abdel Said. In diezelfde proef werd Hannah-Gold vijfde met Mohd Osama El Borai in het zadel. In een van de kwalificaties voor de finale werden Frederic David en Midnight van ’t Merelnest nog vierde.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top