Nafok van Carembar de Muze treedt in zijn voetspor...

Nieuws

Nafok van Carembar de Muze treedt in zijn voetsporen

Springgenen

Heel talrijk zijn ze (nog) niet, de nakomelingen van Glock’s London (geboren als Carembar de Muze), maar zijn springgenen lijken ze alvast wel geërfd te hebben. Afgelopen weekend sprongen twee van zijn nog jonge nakomelingen er bovenuit.

In Opglabbeek reed Omer Karaevli naar de zege in een rubriek voor zevenjarigen met Hayley (mv. Balou du Rouet). Harm Lahde en Oak Grove’s Laith (mv. Quaprice Bois Margot) wonnen dan weer twee rubrieken (inclusief de finale) voor achtjarigen in Neustadt-Dosse.

Sentower Park

Nog meer goede resultaten bij de jonge paarden in het Sentower Park, met bij de zevenjarigen winst in de finale voor Naturelle vh Legitahof Z (v. Nabab de Rêve). Diezelfde Naturelle behaalde met Tristan Guisson ook nog een aantal ereplaatsen in andere proeven. Nog bij de zevenjarigen toonden Odile Gierech en Geisha des Sequoïas (v. Bamako de Muze) zich nogmaals veelbelovende combinatie, net als Ann Carton-Grootjans en Malissa de Muze (v. Vigo d’Arsouilles). Bij de vijf- en zesjarigen liet Sjaak Sleiderink zich opmerken met Iron Man (v. I’m Special de Muze).

In de tweesterrenrubrieken behaalde Pieter Clemens nog een vijfde plaats met Icarus (v. Querlybet Hero) over 1.45m.

Wereldbekers

Een absolute knalprestatie van (Loro Piana) Filou de Muze en Lucia Lejeune Vizzini in de loodzware wereldbekermanche van Basel. Slechts drie combinaties deden het foutloos en dat zorgde ervoor dat Filou met een schamel strafpunt voor tijdsoverschrijding vierde werd in deze proef.

In de wereldbekermanche van Abu Dhabi was er een zesde plaats voor Evelina Tovek met Dalila de la Pomme (v. Taran de la Pomme) en een achtste plaats voor Linda Heed met Jarvis van d’Abelendreef (v. Nabab de Rêve).

Münster

Op de K+K Cup in het Duitse Münster zorgden Gerben Morsink en Navarone Z (v. Nabab de Rêve) voor de beste prestatie door achtste de eindigen in de GP. Het duo eindigde ook nog derde in een proef 1.45m.

Jonge paarden

Tot slot nog de prestaties van de zesjarigen Natil (v. Bamako de Muze, Ramzy Hamad al Duhami) en Denzel Blue Z (v. Denzel van het Meulenhof, Dominika Gardas) vermelden bij de jonge paarden in respectievelijk Abu Dhabi en Sopot.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top