Vigo d’Arsouilles twee keer vertegenwoordigd in GP...

Nieuws

Vigo d’Arsouilles twee keer vertegenwoordigd in GP Doha

GCT Doha

De laatste manche van de Global Champions Tour 2018 werd verreden in Doha. De nakomelingen van Vigo d’Arsouilles blonken uit over het loodzware parcours van de GP. Irenice Horta (v. Vigo d’Arsouilles) en Lorenzo De Luca werden uiteindelijk vierde na een dubbele nulronde. Voor Shane Breen en Golden Hawk (ex-Figo de Muze, v. Vigo d’Arsouilles) vielen er drie balken in de barrage waardoor ze uiteindelijk negende eindigden.

Nog meer GP-geweld

Ook in de andere GP’s werd er goed gescoord. In de Wereldbeker van Thermal eindigde Firestone S (v. Querlybet Hero) vijfde met John Pearce. Iceman de Muze (v. Erco van ’t Roosakker) en Dayro Arroyave eindigden dan weer negende in de GP van Opglabbeek (1.55m). Op tweesterrenniveau was er nog een achtste plaats voor Wilm Vermeir met Kigali vd Bisschop (v. Nabab de Rêve) in Samorin en een tiende plaats voor Gerben Morsink en Navarone Z (v. Nabab de Rêve) in Wierden. Dat laatste duo veroverde ook nog een vierde plaats in een rubriek over 1.40m.

Patchouli de Muze Z

In Carmona won Patchouli de Muze Z (v. Ponsee V) met Valentine Petit-Jean de GP1*. Het duo werd ook nog tweede in een andere rubriek 1.40m. Op dezelfde hoogte, maar dan op driesterrenniveau, was er een tweede stek voor Doron Kuipers en Homer de Muze (v. Nabab de Rêve). Gitano van Berkenbroeck won een rankingproef 1.45m met Juan Carlos Garcia.

Overige

In Samorin was er een derde plaats in de hoofdproef op zaterdag (1.50m) voor Minerva G.I.H. Z (v. Malito de Rêve) en Eugenio Grimaldi. Elco Van Hof Ter Naillen (v. Elvis Ter Putte) sprong op zijn beurt naar de tweede plaats in een rubriek 1.45m met de Nederlandse ruiter Michel Hendrix in Opglabbeek. Koblenz-W van ’t Merelsnest (v. Nabab de Rêve) en Taizo Sugitani werden dan weer tiende in de GP van Oliva (1.40m).

Jonge paarden

Bij de jonge paarden in Oliva vielen er topklasseringen te noteren voor Ronnie Jones op Interstar B (v. I’m Special de Muze) bij de vijfjarigen en voor Lester (v. Elvis Ter Putte) met Damien Haelterman bij de zevenjarigen. In het Italiaanse Gorla Minore waren het Demantur de Muze Z (v. Diamant de Semilly) met Fabio Crotta, Grain d’Or de Saulieu (v. Bamako de Muze) en No Limit NC Z (v. Nabab de Rêve), beiden met de Zwitserse ruiter Pierre Brunschwig.

Uitsmijter

Stefanie Holmen en Flip’s Little Sparrow (v. Cardento) tot slot, werden gekroond tot Zweeds kampioen bij de senioren. Flip’s Little Sparrow is een dochter van onze fokmerrie en voormalige GP-merrie Butterfly Flip en is daarmee ook een halfzus van de moeder van Quick Flip de Muze. Quick Flip is een tweejarige dochter van Mosito van het Hellehof die vorige week de Belgian Youngster Trials op haar naam schreef.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top