Bamako en Mosito leveren de winnaars op de Belgian...

Nieuws

Bamako en Mosito leveren de winnaars op de Belgian Youngster Trials

BYT

Een geweldige editie van de Belgian Youngster Trials voor Stal de Muze. Bij de tweejarige merries en ruinen won onze zelfgefokte Quick Flip de Muze (v. Mosito van het Hellehof) voor Que Passa de Regor (v. Scendro). Querida VG Stables (v. Vigo d’Arsouilles) stond op plaats vier. Verder in de top tien vinden we nog Questina VGW (v. Elvis Ter Putte) op plaats zeven en Qadira de Regor (v. Bamako de Muze) op de negende plek.

Bij de tweejarige hengsten was de zege voor Qadim de Regor (v. Bamako de Muze). Net als zijn halfzus Qadira de Regor, heeft Qadim de Elvis Ter Putte-dochter Melia de Regor als moeder. Derde plaats in deze reeks ging naar Qarvalio d’Or (v. Mosito van het Hellehof), met op plaats vijf ook nog Grand Prix DK (v. Vigo d’Arsouilles), in eigendom van Stal de Muze en op plaats zeven Quid Pro d’O (v. Elvis Ter Putte). Qarrasco van de Plataan (v. Taran de la Pomme) ten slotte vervolledigde de top tien.

Ook de kandidaten voor de komende ET-Auction hebben hun kunnen bewezen tijdens de Trials. Surf naar www.et-auction.com om de volledige collectie te bekijken.

Chic Hin d’Hyrencourt

Internationaal kwam het meest opvallende nieuws afgelopen weekend uit de VS, waar Chic Hin d’Hyrencourt (v. Taran de la Pomme) met Beezie Madden de Wereldbekermanche van Lexington op zijn naam schreef. In de Wereldbekermanche van Lyon was er dan weer een tweede plek voor Ensor de Litrange LXIII (v. Nabab de Rêve) en Lorenzo de Luca.

Lyon

Nog in Lyon was er een vijfde plaats voor Guillaume Batillat en Gravity of Greenhill (v. Nabab de Rêve) in een proef 1.45m. Op tweesterrenniveau was het Victoria d’Argent (v. Nabab de Rêve) die met de aandacht ging lopen door tweede de eindigen in een proef 1.45m en vierde in de GP.

Patchouli de Muze

In het Spaanse Carmona liet Patchouli de Muze (v. Ponsee V) opnieuw van zich horen door met Valentine Petit-Jean een proef 1.40m te winnen en verder ook nog tweede en derde te eindigen op dezelfde hoogte. In het Portugese Vilamoura won Filou Imperio Egipcio (v. Querlybet Hero) dan weer een rubriek met de Braziliaan Francisco José Mesquita Musa, eveneens over 1.40m. Nog in Spanje (Oliva) scoorde Favorita de Muze (v. Bamako de Muze) bij de zevenjarigen.

Lier & Luik

Eindigen doen we deze week in eigen land dankzij de concoursen in Lier en Luik. In Lier eindigde Bellissimo Z (v. Bamako de Muze) derde in de GP met Thibeau Spits, nadat dit duo eerder ook al tweede eindigde in een andere proef over 1.45m. Bij de vijf- en zesjarigen waren het Pikap de Muze Z (v. Ponsee V, Christophe Vanderhasselt) en Narcis VHL (v. Elvis Ter Putte, Lauren d’Hondt) die zich lieten opmerken. Bij de zevenjarigen sprong vooral Lady Optima (v. Nabab de Rêve) zich in de prijzen met Max Sebrechts.

In Luik tot slot schreef Melia de Regor (v. Elvis Ter Putte) nog maar eens foutloos bij de vijf- en zesjarigen met Gregory Wathelet. Ook Very High de Muze Z (v. Vigo d’Arsouilles) met Philippe Lejeune en Malissa de Muze (v. Vigo d’Arsouilles) met Ann Carton-Grootjans sprongen zich in de prijzen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top