Net niet voor Gancia de Muze in Verona

Nieuws

Net niet voor Gancia de Muze in Verona

WB Verona

Waar ze aan de start verschijnt, maakt Gancia de Muze (v. Malito de Rêve) kans om te winnen. Ook in Verona was ze er met Niels Bruynseels dichtbij. Uiteindelijk moesten ze enkel nog Daniel Deusser laten voorgaan in de wereldbekermanche en kon het duo een mooie tweede plaats op hun palmares bijschrijven. Nog in Verona liet Inca’s Boy van ’t Vianahof (v. Diamant de Semilly), halfbroer van onze hengst Navajo van ’t Vianahof (v. Vagabond de la Pomme), van zich horen door vijfde te eindigen in een proef 1.55m met Edwina Tops-Alexander.

Een nieuwe naam op het hoogste toneel is Evita van ’t Zoggehof (v. Golden Hawk, ex-Figo de Muze). Met Lorenzo De Luca liet de achtjarige merrie al mooie dingen zien bij de jonge paarden, nu toonde het duo ook hun potentieel bij de grote jongens. In Verona wonnen ze meteen een rubriek 1.45m.

Carmona

Iets verderop, in het Spaanse Carmona, was het Homer de Muze (v. Nabab de Rêve) die met Doron Kuipers de aandacht naar zich toetrok door tweede te eindigen in de grote prijs. In de andere rubrieken was er een hoofdrol weggelegd voor Patchouli de Muze Z (v. Ponsee V). Met Valentine Petit-Jean klasseerde de merrie zich drie dagen op rij in verscheidene 1.40m-rubrieken.

I’m Special, Bamako, Filou & Taran

Een negende plaats was weggelegd voor Caipiranja (v. Taran de la Pomme) en Tiffany Foster in de GP van Kronenberg (1.45m). Thibeau Spits en Bellissimo Z (v. Bamako de Muze) werden vijfde in St Lô over dezelfde hoogte. Bij de jonge paarden in Wiener Neustadt plaatste I’m Number One Z (v. I’m Special de Muze) zich drie dagen op rij bij de vijfjarigen met de Oostenrijkse Laura Lehner. Ook Coquimbo (v. Loro Piana Filou de Muze) kon zich klasseren met Radovan Cibere.

Nabab de Rêve

Naar goede gewoonte was Nabab de Rêve opnieuw hofleverancier van topprestaties op concoursen allerhande. Zo sprong Kebap naar de vijfde plaats in het 1.40m in Kronenberg met de Finse amazone Jenny Heinekamp. Bij de jonge paarden waren het Axel Vandoorne en Miss Luna Duresses die zich lieten opmerken.  In Opglabbeek was het Jack Daniels die met Justine Tebbel vijfde werd over 1.40m en in het Poolse Michalowice behaalde Let’s Go DC een tweede plaats op datzelfde niveau met Yevgeniy Indyushkin.

Querlybet Hero

De nakomelingen van Querlybet Hero deden ook van zich horen. Icarus en Pieter Clemens werden vierde in de GP2* van Opglabbeek en in het Zuid-Afrikaanse Kromdraai ten slotte, sprong Equistro zich in de schijnwerpers. Met de Zuid-Afrikaanse ruiter Barry Taylor sprong hij naar de zevende plaats in de WC1*.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top