Stam van Qerly Chin opnieuw in de hoofdrol

Nieuws

Stam van Qerly Chin opnieuw in de hoofdrol

Tryon

Twee volle broers uit dezelfde jaargang die op de plaatsen één en twee van een internationale rubriek staan, het gebeurt niet elke dag. In een proef 1.45m in Tryon was het vorige week wel raak dankzij Kirschwasser SCF en Kir Royal SCF, beiden zonen van Amaretto d’Arco uit Werly Chin de Muze (v. Nabab de Rêve). Die laatste is op haar beurt dan weer een dochter van Qerly Chin. Nabab de Rêve verzorgde met Il Rubacuori (Roberto Teran Tafur) ook nog de vijfde plaats in deze rubriek.

Coapexpan etc.

We blijven nog even aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, want ook in het Mexicaanse Coapexpan werd er met succes gesprongen. Diego Javier Vivero Viteri en Capiche ‘ter Elzen’ (v. Bamako de Muze) lieten zich opmerken met een zege en een vierde plaats in rubrieken over 1.45m. In Del Mar was er een vierde plaats voor Firestone S (v. Querlybet Hero) en John Pearce in een proef 1.50m. Beezie Madden en Chic Hin d’Hyrencourt werden over dezelfde hoogte tweede in Harrisburg.

Le Lion d’Angers

Ander groot nieuws deze week kwam uit het onooglijke Franse dorpje Le Lion d’Angers. Daar wordt immers al sinds jaar en dag het WK voor jonge eventingpaarden georganiseerd. Onze hengst Leipheimer van ’t Verahof (v. Vigo d’Arsouilles én volle broer van Fletcha van ’t Verahof) deed het daar fantastisch met Karin Donckers door op een heel mooie vierde plaats te eindigen bij de zevenjarigen.

Dunkerque, Chevenez & Vilamoura

Nog in Frankrijk, maar dan in Dunkerque, was er een vierde plaats voor Alexandre Cardon en Bali de l’Heribus (v. Vigo d’Arsouilles) in de GP2*. In het Zwitserse Chevenez realiseerde Simone Buhofer met Flying Girl (v. Querlybet Hero) een zesde plaats in de grote prijs. In Vilamoura werd er op driesterrenniveau gesprongen. Townhead Imagine de Muze (v. Nabab de Rêve) en James Wilson werden er achtste in de GP.

Lier

Het Azelhof was opnieuw het decor voor een CSI2* en een CSIYH*, met in die eerste categorie een gesmaakt optreden voor Bacardi-Rhum de Muze die met Dimitri Noterman een rubriek 1.40m wist te winnen. In diezelfde proef was er een vierde plaats voor Bas Moerings en Fasther (v. Vigo d’Arsouilles). Ook Be Cute van de Wolfsakker Z (v. Bamako de Muze) sprong zich in de schijnwerpers met Sam Polleunis. Onze hengst Kaiser van het Lambroeck (v. Nabab de Rêve) deed het in Lier eveneens twee keer dubbel nul over 1.40m.

Bij de jonge paarden een zoveelste overwinning voor Melia de Regor (v. Elvis Ter Putte) bij de vijf- en zesjarigen met Gregory Wathelet. Ook Memphis van ’t Hulgenrode (v. Elvis Ter Putte, Bunoit Moeskops) en Hervesther (v. Elvis Ter Putte, Bas Moerings) lieten zich in die leeftijdscategorie opmerken. Bij de zevenjarigen was het Boss van ’t Ameldonk Z (v. Bamako de Muze) die met Stephanie Verbeke mooie dingen liet zien.

CSIYH*

Bij onze noorderburen, tot slot, werd in Zwolle en Kronenberg gesprongen. In Zwolle liet Guinness (v. Nabab de Rêve) zich opmerken in de rubrieken voor zevenjarigen met Bertram Allen. Houdini van de Dijk (v. Vigo d’Arsouilles) en Abdel Saïd verzorgden dan weer een gesmaakt optreden in Kronenberg bij de vijf- en zesjarigen.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top