Twee kampioenen voor Lector

Nieuws

Twee kampioenen voor Lector

We weten niet goed waar te beginnen. De nationale kampioenschappen voor jonge paarden in België en Nederland afgelopen week leverden een hele rits aan schitterende prestaties op van de nakomelingen van onze hengsten. Ook in de Cyclus waren er heel wat noemenswaardige uitslagen. Het resultaat van het harde werk van alle betrokkenen: fokkers, eigenaren, ruiters, enz. Hopelijk werden niet alleen onze stoutste verwachtingen ruimschoots overtroffen. Alvast onze felicitaties aan allen.

2x Lector

Zowel in Nederland als in België leverde Lector vd Bisschop afgelopen week een kampioen af. In Gesves won Seppe Wouters het BK bij de vijfjarigen in het zadel van Libelle Asborne Z, een fokproduct van Asborne BVBA. In Nederland ging het kampioenschap bij de zesjarigen naar Menoor onder het zadel van Oda Charlotte Lyngvaer. Menoor werd gefokt door J.H.M. Van Loon.

Mosito

Daar eindigde het overigens niet. Bij de zevenjarigen werd het Nederlands kampioenschap gewonnen door Labelle ES, een dochter van Mosito van het Hellehof gefokt door Egbert Schep. Gaj Riossa zat in het zadel. Bij de zesjarigen realiseerden ook Christoff Gangl en zijn eigen fokproduct Miss Perfect (v. I’m Special de Muze) een foutloze omloop in de finale.

2x Denzel

Op het BK in Gesves sprong de nafok van de helaas te vroeg overleden Denzel van ’t Meulenhof zich in de kijker met een zilveren én een bronzen medaille bij de vijfjarigen. Frederik Wuytack nestelde zich op de tweede plaats met Secret Touch JW van ’t Meulenhof, gefokt door BVBA ’t Meulenhof en Jan Wuytack. Jeroen De Winter stond op drie met zijn thuisgefokte Soory-Linn van ’t Netehof.

Bamako

Verder zagen we in de finale bij de vijfjarigen ook nog foutloze omlopen van Boeff van de Molen Z (Luka Lisens, fokker: Kristof Engelen) en Sire DC (Joris Junior Vergauwen, fokker: De Cooman - De Bruycker - Van Akker). Bij de zesjarigen werd Ivan Dalton vierde op Harry d’Etë, in Frankrijk gefokt bij Vincent & Laurence Roger. Deze drie paarden zijn nakomelingen van Bamako de Muze. Een van de acht kampioenen bij de vierjarigen is dan weer Thorgal d’Or (v. I’m Special de Muze), een fokproduct van Raymond De Grave dat louter nulrondjes liet optekenen onder het zadel van Ruben De Grave.

Cycluswinnaars

Ook in de Cyclus werden heel wat kampioenen en prijswinnaars gekroond die afstammen van onze hengsten. Zo werd Think Nice DC Z (v. Taran de la Pomme) onder Joris Junior Vergauwen kampioen bij de vierjarigen. In het eindklassement bij de vijfjarigen werden liefst drie nazaten van Bamako de Muze kampioen. Het gaat om Sire DC, Bianchi vd Berghoeve Z (Joy Fonck, fokker: Vadebo NV) en Babelutte van ’t Beaukeshof Z (Christoph Verheyen, fokker: Jolien Wuytack). Ook ons fokproduct Syros de Muze (v. Eames de Hus) werd kampioen met Sofiia Taran, net als Secret Touch JW van ’t Meulenhof. Malito de Rêve leverde ook twee kampioenen, te weten Sisley van de Hazenhoek (Glenn Praet), gefokt door Bert Merckx, en Sherif van HD (Walter Lelie), gefokt door Daniel Van Hooydonk. Tot slot werden ook Matheo de Bo Z (v. Matisse de Mariposa) en Thomas Mertens kampioen. Dit is een fokproduct van Philippe Bormans.

4x de Muze

In de top tien bij de zesjarigen sprong de fraaie vierde plaats van Ramos van ’t Laarhof (v. Mithras de Regor) in het oog. Ramos werd gefokt bij Jozef Van Laerhoven en gereden door Marthe Heudens. Liefst vier top tien klasseringen voor nakomelingen van onze hengsten in het eindklassement bij de zevenjarigen. Kaliopée du Saint-Chêne (v. Vigo d’Arsouilles, fokker: Thierry Quinet) en Pascal Van Laethem pakten de tweede plek. Qarvaljo d’Or (v. Mosito van het Hellehof, fokker: Raymond de Grave) en Ruben De Grave stonden op vier. Verder nog klasseringen voor Quite Easy van ’t Paradijs (v. Taran de la Pomme), gefokt door Johan Rooms-Vandenbranden en gereden door Astrid Rooms en Qmusic-K van ’t Kattenheye (v. Le Blue Diamond van ’t Ruytershof), gefokt door Tony Raman en Mieke Strobbe. Jan Vermeiren zat in het zadel.

Louter dankbaarheid

Een welgemeende dank dus aan alle fokkers die de voorbije jaren beroep hebben gedaan op Stal de Muze, resulterend in al deze topprestaties. We zijn trots dat onze hengsten hun vertrouwen niet beschaamd hebben. Ook wij zijn benieuwd naar wat het WK in Lanaken nog in petto heeft…

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top