Kasanova de la Pomme terug op Stal de Muze

Nieuws

Kasanova de la Pomme terug op Stal de Muze

Goed om hem terug te hebben

Na vier jaar de dekdienst te hebben vervuld in Duitsland, is Kasanova de la Pomme (v. Bamako de Muze) sinds afgelopen week terug op Belgische bodem bij Stal de Muze. Bij zijn eerste optreden onder het zadel van Karline De Brabander in Opglabbeek, liep hij alvast drie dagen op rij nulrondes. Dat belooft voor de toekomst.

Gancia

Op de Stephex Masters gingen Niels Bruynseels en Gancia de Muze (v. Malito de Rêve) voor een tweede overwinning op rij, maar ze strandden uiteindelijk op de achtste plaats in de GP. In de rubrieken voor zeven- en achtjarigen liet Evita van ’t Zoggehof (v. Golden Hawk, ex-Figo de Muze) nogmaals haar enorme potentieel zien door een eerste en een derde plaats in de wacht te slepen met Lorenzo de Luca. Bacardi-Rhum de Muze (v. Kannan) ten slotte was de regelmaat zelve in de tweestercompetitie. Dankzij twee derde plaatsen en een tweede plaats werd zijn ruiter Dimitri Noterman zelfs uitgeroepen tot ruiter van de competitie.

Gijon

Op het andere vijfsterrenconcours afgelopen weekend, was het Hocus Pocus de Muze (v. Tinka’s Boy) die ondanks zijn kleine gestalte tweede werd in een rubriek 1.55m met Lisa Nooren. Nog in Gijon was Jarvis van d’Abelendreef (v. Nabab de Rêve, Linda Heed) een van vier paarden van het Zweedse team dat vierde werd in de Nations Cup.

Games

Vorige week berichtten we hier al over de Asian Games, waar Heroine de Muze (v. Tinka’s Boy) met Taizo Sugitani zo sterk bezig waren. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een knappe individuele vierde plaats voor het duo.

Jonge Paarden

Opnieuw een waslijst aan fijne prestaties van jonge nakomelingen van onze hengsten her en der. In het Jordaanse Amman was het Gladiator-P (v. Nabab de Rêve) die de hoofdrol opeiste door zich drie dagen op rij te klasseren in de top vijf met Sara Hussein Saleh Al Armouti. Nayana Adb (v. Nabab de Rêve) liet zich opmerken bij de vijfjarigen in Arezzo met de Italiaan Ludovico Martini di Cigala.

In het Sentower Park tot slot greep Hummertime (v. Glock’s London) zijn kans bij de zesjarigen. Met Maikel Van Mierlo won Hummertime een van de rubrieken. Houdini van de Dijk (v. Vigo d’Arsouilles) klasseerde zich met Valentijn De Bock eveneens twee keer. Ook Generously Paid For (v. Bamako de Muze) en Marjan De Wachter konden zich plaatsen. Dat deed De Wachter ook bij de zevenjarigen met L’Arcotique van ’t Meulenhof (v. Bamako de Muze). Bij de vijfjarigen was het Excalibur Sr Z (v. Elvis Ter Putte) die opnieuw drie dagen op rij van het hout bleef met de Tsjech Jan Maly.

Uitsmijters

Tot slot nog even de prima prestatie van Camako S Boy JW (v. Bamako de Muze) aanhalen in het Poolse Ciekocinko. Met Tomasz Olszewski werd Camako S Boy JW derde in een proef 1.40m. Op diezelfde hoogte sprong I Love You Ter Putte (v. Elvis Ter Putte) naar de vijfde plaats in Opglabbeek met Margareth Eikner.

Fences

By Cera d’Ick leverde met Floralie DK een van de duurst verkochte paarden op de gerenommeerde Fences-veiling. De merrie veranderde voor liefst 94.000 EUR van eigenaar. Ook Vigo Deux NC Z (v. Vigo d’Arsouilles) en Pele van de Withoeve (v. Scendro) brachten goed geld op, respectievelijk 44.000 EUR en 36.000 EUR.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top