Loading...
Kasanova de la Pomme drie maal foutloos in Lanaken

Nieuws

Kasanova de la Pomme drie maal foutloos in Lanaken

Z-Tour

Begin vorige week gaf hij nog een gesmaakt optreden tijdens onze hengstenvoorstelling, daarna vertrok Kasanova de la Pomme richting Lanaken en dat deed hij niet zonder succes. Met Karline De Brabander kwam hij zowel in het 1.40m, het 1.45m en het 1.50m zonder springfouten over de finish. Dat smaakt sowieso naar meer.

Ook Elvis Ter Putte zet zijn opmars als vererver in wording week na week kracht bij. Afgelopen weekend toonden zijn nakomelingen hun klasse eveneens in Lanaken. Bij de zesjarigen maakte Alexander Liefsoens met zijn eigen fokproducten Elnica CL Z en Esteluna CL Z de dienst uit. Daarnaast klasseerde Liefsoens zich ook nog met Echo Van Spalbeek Z. Ook Stephanie Vermeulen (Nashville van ’t Meulenhof) liet zich opmerken bij de zesjarigen.

Konak (v. Nabab de Rêve) en Gilles Thomas veroverden een fraaie tweede plaats in een rubriek 1.50m, terwijl Konak’s halfzus Dora de Ness (v. Nabab de Rêve) zevende werd in de GPU25. Dora de Ness werd gereden door Lars Kersten.

Ook Christophe De Brabander liet van zich horen door met Geneve de Muze (v. Vigo d'Arsouilles) een proef 1.30m op zijn naam te schrijven. Met de zevenjarige Memphis de Muze (v. Elvis Ter Putte) verzorgde hij ook nog een aantal nulrondes op niveau 1.15m-1.25m.

Lier

Ons fokproduct Plato de Muze Z (v. Plot Blue) liet zich dan weer opmerken in Lier. Met Arnaud Gaublomme won de achtjarige hengst een rubriek 1.40m, nadat eerder ook al een vierde stek behaald werd in een andere 1.40m-proef.

Opglabbeek

Nog meer Belgische concoursen, deze keer strijken we neer in Opglabbeek. Donatella de la Pomme (v. Bamako de Muze) en Charlotte Lebas werden er vierde in een 1.40m-proef. Matthew Sampson en Firefly W (v. Nabab de Rêve) deden er nog een schepje bovenop en wonnen een andere 1.40m-rubriek.

Ook de jonge paarden kwamen aan bod in het Sentower Park, met bij de vijfjarigen een hoofdrol voor Nobel de Rêve II Z (v. Nabab de Rêve, Anna-Katharina Lefelmann) en Oechie K (v. I’m Special de Muze, Brecht Goossens).

Mexico City

In het iets meer exotische Mexico City vond samen met de GCL/GCT-manche, eveneens een tweesterrenconcours plaats. Felipo Godinho Marcondes en Google (v. Querlybet Hero) werden er vierde in de GP, nadat ze in een andere 1.45m-rubriek al een derde plaats hadden verworven.

Dabelle

Dabelle (v. Nabab de Rêve), moeder van onze jonge hengst Jardy de Muze (v. Gemini xx) eindigde met de Ierse ruiter Greg Patrick Broderick derde in de GP van Oliva.

Kronenberg

In het Nederlandse Kronenberg tot slot, verzorgde Nanou van het Dennehof de show dankzij een tweede en een derde plaats in de rubrieken voor vijf- en zesjarigen. De Amerikaanse Brieanne Dofort zat in het zadel.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top