Christophe De Brabander opnieuw aan het feest in L...

Nieuws

Christophe De Brabander opnieuw aan het feest in Lanaken

Z-Tour

Op de Z-Tour in Lanaken heeft Christophe De Brabander voor de tweede week op rij een overwinning gepakt met ons eigen fokproduct Genève de Muze (v. Vigo d’Arsouilles). Met L’Hermes de Muze (v. Elvis Ter Putte) voegde hij daar nog een derde plaats in een 1.30m-proef aan toe.

Bij de zesjarigen waren het opnieuw de nakomelingen van Elvis Ter Putte die grote sier maakten. Alexander Liefsoens had zijn eigen fokproducten Elnica CL Z, Esteluna CL Z net als Echo Van Spalbeek Z opnieuw prima aan het springen. Zij werden vergezeld door Aurelia Guisson op No Limit Vh Legita Hof Z (v. Nabab de Rêve) en Caroline De Laet op onze jonge hengst New Star Quality (v. Nabab de Rêve).

Max Sebrechts en Karlin van ’t Vennehof (v. Fantomas de Muze) deden het goed in de U25-competitie in de Z-Tour. Zo werden ze onder meer vijfde in het 1.40m.

St. Tropez

Een twee- en viersterrenconcours vonden tegelijk plaats in het mondaine St. Tropez. Uraeus Blanc HDC (v. Nabab de Rêve) knalde er met Patrice Delaveau naar twee zeges. Zowel in het 1.40m als in het 1.45m was het raak. Tot slot was er ook nog een derde plaats voor Niara d’Elsendam Z (v. Nabab de Rêve) met Romain Dreyfus in een 1.40m-proef.

Miami

Zinius (v. Nabab de Rêve) voegde nog maar eens een derde plaats toe aan zijn rijkgevulde palmares met uiteraard Harrie Smolders in het zadel in een proef 1.45m. Niels Bruynseels en Gancia de Muze (v. Malito de Rêve) hebben een al even gevuld palmares en deden er in Miami nog een vierde plaats in een 1.60m-rubriek.

Opglabbeek

Het Sentower Park in Opglabbeek bracht opnieuw een heel aantal topprestaties bij de jonge paarden. Manda Rautenberg met Honolulu (v. Elvis Ter Putte) en Cederick Deknudt met Vestale van de Windeweg Z (v. Vigo d’Arsouilles) lieten zich opmerken bij de vijfjarigen. Nanou van het Dennehof (v. Elvis Ter Putte) en Brieanne Dofort grepen een overwinning bij de zesjarigen, met verder in die leeftijdscategorie nog prima parcoursen van Elisa Strubbe op E-Risingson Z (v. Elvis Ter Putte) en Noortje vd Windheuvel (v. Farfelu de Muze) met You Zhang. De net gevormde combinatie Michael Hughes op Very High de Muze Z (v. Vigo d’Arsouilles) deden het meteen ook dubbel foutloos in de finale voor zevenjarigen.

Op niveau 1.40m was er nog een vijfde plaats voor Paul Lescaillet op Jabab des Valces (v. Nabab de Rêve) en een tweede plaats voor Yves Houtackers met Dieu Merci van ’t Meulenhof (v. Bamako de Muze).

Oliva - Valencia

Net als vorige week kwam de beste notering vanuit Oliva op naam van Greg Patrick Broderick en Dabelle (v. Nabab de Rêve), die de moeder is van onze hengst Jardy de Muze. Dit duo werd vijfde in de GP3*. In Valencia was er een vierde stek voor Marc Bettinger op Netuno vd Wolfsakker Z (v. Nabab de Rêve) in een 1.40m-proef.

STX Cyclus

Mithras de Regor en Guy Beyers werden voor de tweede keer op rij tweede in de STX Cyclus, die afgelopen week neerstreek in het Franse Basècles. De overwinning moesten ze evenwel laten aan Jan Van Dyck op Mi Amor van ’t Valissenhof (v. I’m Special de Muze). Ook op plaats negen een nazaat van I’m Special de Muze, namelijk I’m Monte Carlo Z, gereden door Thomas De Wit.

Bij de zesjarigen noteerden we een achtste plaats voor Noir Desir de Bourguignon (v. Vigo d’Arsouilles) met Vincent Bourguignon in het zadel. Op plek negen eindigde Steven Verwaeren met Namaco van ’t Keldertje (v. Bamako de Muze).

Ons fokproduct Nice Call Me de Muze Z (v. Nabab de Rêve, Brent Van Damme) tot slot, finishte met een foutloze omloop bij de vierjarigen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top