Geslaagde eerste manche van de STX Cyclus

Nieuws

Geslaagde eerste manche van de STX Cyclus

Meerdonk

Op Stal Hulsterlo vond afgelopen weekend de eerste manche van de STX Cyclus plaats met bijzonder goede resultaten voor de hengsten van Stal de Muze en hun nakomelingen. Zo realiseerden onze vierjarige hengsten Perseus de Muze en Pegasus van ’t Ruytershof een foutloze ronde. Dat werd geëvenaard door Eames de Hus (vijfjarigen), Navajo van ’t Vianahof (zesjarigen) en Mithras de Regor (zevenjarigen). Die laatste werd zelfs tweede in het dagklassement.

Daarnaast deden ook de nakomelingen van onze meer bewezen verervers het bijzonder goed. Bij de vierjarigen waren er omlopen zonder fouten voor zes afstammelingen van Vigo d’Arsouilles, vier nazaten van Nabab de Rêve en twee nakomelingen van Elvis Ter Putte, Fantomas de Muze, Kasanova de la Pomme, I’m Special de Muze en Bamako de Muze.

Eenzelfde verhaal bij de vijfjarigen met hier liefst dertien nazaten van Elvis Ter Putte die een nulrit lieten optekenen. Dat geldt ook voor tien afstammelingen van Vigo d’Arsouilles, vijf van Nabab de Rêve, drie van I’m Special de Muze en Bamako de Muze, twee van Denzel van het Meulenhof en tot slot ook nog een enkele nazaat van Fantomas de Muze en Kasanova de la Pomme.

Elvis Ter Putte deed het nog beter bij de zesjarigen met hier zeventien stuks die een foutloze basisomloop op het scorebord zetten. Acht nakomelingen van Nabab de Rêve deden hetzelfde, net als vier afstammelingen van Vigo d’Arsouilles, drie van I’m Special de Muze en eentje van Fantomas de Muze, Denzel van het Meulenhof, Bamako de Muze en Filou de Muze.

Bij de zevenjarigen tot slot waren er opnieuw acht basisrondes zonder fouten voor nazaten van Elvis Ter Putte. Nabab de Rêve voegde daar net als I’m Special de Muze twee afstammelingen aan toe. Bamako de Muze had opnieuw een enkele nakomeling met een foutloze ronde.

Internationaal

Ook op het internationale toneel lieten onze hengsten zich opmerken. El Torreo de Muze was actief op het viersterrenconcours in Gorla Minore en eindigde daar onder meer achtste in een 1.50m-rubriek. Gravity of Greenhill (v. Nabab de Rêve) en Julien Anquetin werden in datzelfde Gorla Minore tweede in een andere proef over 1.50m. Bij de jonge paarden lieten Hello Zachary (v. Elvis Ter Putte, Scott Brash) en Neptune de Muze (v. Cadeau de Muze, Jane Richard Philips) zich opmerken.

In de GP3* van Arezzo was er dan weer een vierde plaats voor Gitano van Berckenbroek (v. Nabab de Rêve), met Juan Carlos Garcia in het zadel. Datzelfde duo behaalde ook nog een derde stek in een proef 1.45m. Nimrod de Muze Z (v. Nabab de Rêve) tot slot, werd met Laurent Goffinet tweede over 1.40m.

Göteborg

Nog meer Nabab-power in de marge van de wereldbekerfinale in Göteborg. Jarvis van d’Abelendreef (v. Nabab de Rêve) werd er derde in een 1.50m-rubriek met Linda Heed. In de jonge paardenrubrieken stal Monalisa van ’t Paradijs (v. Bamako de Muze) de show met winst in de finale voor zeven- en achtjarige paarden met Gudrun Patteet.

Cagnes-sur-Mer

Vino Z (v. Vigo d’Arsouilles) schreef met brio de GP van Cagnes-sur-Mer op zijn naam met Robin Muhr in het zadel. Odile Gierech werd met twee troeven gesignaleerd bij de jonge paarden: Geisha des Sequoias (v. Bamako de Muze, zevenjarigen) en Elton (v. Elvis Ter Putte, vijfjarigen).

Bonheiden

Iphigeneia de Muze (v. Erco van ’t Roosakker) trok haar goede vorm van vorige week door in Bonheiden met Gregory Wathelet. Deze keer schreef ze een rubriek 1.45m op haar naam. Kevin Jochems en Flying Jackie (v. Nabab de Rêve) wonnen op hun beurt de GP2*. Malissa de Muze (v. Vigo d’Arsouilles) werd vijfde in de finale voor zevenjarigen met Ann Carton-Grootjans en Oak Grove’s I’m The One (v. I’m Special de Muze) won de finale voor zesjarigen met Harm Lahde.

Kronenberg & Sevilla

Tot vermelden we nog de derde plaats van Jack O’Donohue en Ikaberlina RV (v. Elvis Ter Putte) bij de zesjarigen in Kronenberg en de tweede plaats voor Milow-Prova (v. Nabab de Rêve) bij de zevenjarigen in het Spaanse Sevilla. Milow-Prova wordt gereden door Simon Prouvé.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top