Loading...
Elvis Ter Putte-nakomelingen op de rand van de doo...

Nieuws

Elvis Ter Putte-nakomelingen op de rand van de doorbraak

Melia de Regor

Zowat elke week berichten we hier over de vele jonge nakomelingen van Elvis Ter Putte die her en der potten breken op het hoogste niveau. Dat is deze keer niet anders.

Melia de Regor (mv. Cento) bijvoorbeeld, won de finale voor zevenjarigen in Bonheiden nadat ze eerder ook al derde werd in een van de kwalificaties, telkens met Gregory Wathelet in het zadel. Eerder dit jaar schreef Melia de Regor ook op de Sunshine Tour al ettelijke rubrieken op haar naam.

In Gorla Minore liet Hello Zachary (ex-Markies van de Donkhoeve, mv. Lord Z) zich opmerken met een zesde plaats in de finale voor zevenjarigen en een tweede plaats in een van de kwalificaties. Ook Zachary wordt gereden door een wereldtopper, namelijke Scott Brash.

Gerard van den Katten Eeck (mv. Lys de Darmen) scoorde een prima vijfde plaats bij de zevenjarigen in Kronenberg, gereden door Alistair Hippisley Gatherum. Nike Prova (mv. Clintissimo Z) en Tim Prouvé lieten zich dan weer opmerken bij de zesjarigen in Sevilla, net als Obi-Wan (mv. Querlybet Hero) bij de vijfjarigen in Oliva (Jennifer-Lisa Wernke).

Rondje GP-resultaten

Iphigeneia de Muze (v. Erco van ’t Roosakker) werd met Gregory Wathelet tweede in de GP van Bonheiden. Voor Kelly Vandousselaere op Just Energie (v. Nabab de Rêve) restte nog een tiende stek. Eenzelfde resultaat was er voor Robin Muhr op Vino Z (v. Vigo d’Arsouilles) in de GP van Cagnes-sur-Mer. Triomphe de Muze leverde met Cendy VDP (Oda Charlotte Lyngvaer) de nummer zes in de GP van Kronenberg en in de GP van Oliva eindigde Kathrin Müller op plek zeven met Felitia DH (v. Querlybet Hero). Iceman de Muze (v. Erco van ’t Roosakker) tot slot, pakte nog een zevende plaats in de laatste GP2* van het Wellington Equestrian Festival met Schuyler Riley in het zadel.

1.40m

Ook op niveau 1.40m vielen weer heel wat prima prestaties te noteren. In het Italiaanse Arezzo eindigde Netuno vd Wolfsakker Z (v. Nabab de Rêve) op plek vijf over die hoogte met Giampiero Garofalo. Eugenio Grimaldi en Minerva G.I.H. Z (v. Malito de Rêve) deden nog beter met een tweede plaats in een andere rubriek 1.40m.

Christopher Smith en Coriander van ’t Vennehof (v. Triomphe de Muze) realiseerden op hun beurt een tweede plaats in Bonheiden, terwijl Wilm Vermeir op Gentiane de la Pomme (v. Shindler de Muze) een 1.40m-rubriek won in Kronenberg. Rob Eras en James de Muze (v. Nabab de Rêve) eindigden tot slot vijfde in Oliva.

Jonge paarden

Een zoveelste overwinning werd behaald door Gotham City PL (v. Filou de Muze) met Omer Karaevli bij de zevenjarigen in Gorla Minore. In diezelfde leeftijdscategorie was er een vierde plaats voor Alexander Butler op Gaston d’Ecaussinnes (v. Malito de Rêve) in Kronenberg. Eenzelfde resultaat was er voor Daan Van Geel met Hulde G (v. Vigo d’Arsouilles) in Oliva en in Valencia won Jotage B (v. Denzel van het Meulenhof) een rubriek voor vijfjarigen met Matthias Mock. Otto vd Bisschop (v. El Torreo de Muze) tot slot, kon ook onder zijn nieuwe ruiter Christoffer Lindenberg een aantal keer de lei proper houden bij de vijfjarigen in Oliva.

Uitsmijter

Loukas de la Noue (v. Malito de Rêve) sluit ons weekoverzicht af. De achtjarige Loukas werd met de Ierse ruiter Cameron Hanley derde in een 1.45m-rubriek in Kronenberg.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top