Loading...
Met hart en ziel

Nieuws

Met hart en ziel

Paarden fokken met hart en ziel!

Een passie voor het fokken van paarden, je hebt het of je hebt het niet. Bij de familie De Brabander zit die passie al generaties lang in de genen. Met hart en ziel zet Stal de Muze zich sinds 1943 in om de best mogelijke (spring)paarden te fokken of te selecteren. Dat doen we uiteraard niet alleen, Stal de Muze heeft immers het geluk gehad steeds beroep te kunnen doen op uiterst toegewijde en bekwame fokkers. 

 

De paardensport staat evenwel niet stil en om de kennis en het inzicht van onze fokkers nog aan te scherpen, introduceerden we vorig jaar een nieuw concept, "Samen kijken, kritisch maar toch gezelllig." Gezien het grote enthousiasme, willen we daar dit jaar graag een vervolg aan breien. Er is immers geen beter moment dan het begin van het dekseizoen om alle jonge (en oudere) hengsten nog even onder de loep te nemen. Dat wilden we niet doen met een traditionele hengstenshow, maar wel met een korte presentatie van een aantal hengsten en hun nakomelingen. De nadruk ligt hierbij niet op het showelement, maar op het ongedwongen en ongecompliceerd tonen van de hengsten in een zo natuurlijk mogelijke setting.

 

De oudste generatie, Nabab de Rêve en zijn zoon Vigo d'Arsouilles blijven kwaliteit leveren, maar hebben de fakkel al grotendeels doorgegeven aan de volgende generatie verervers. Zij kunnen of zullen hun opwachting dan ook niet meer maken deze avond. Bamako de Muze en Elvis Ter Putte bewijzen zich eveneens ook al klaar en duidelijk.

 

"Samen kijken, kritisch maar toch gezellig" richt de schijnwerpers dan ook vooral op de jonge kanonnen die klaar staan om zich te bewijzen. Kasanova de la Pomme imponeerde reeds de Duitse fokkers met zijn sportieve, goed springende nakomelingen, waardoor we hem terug naar Sint-Niklaas gehaald hebben om ter dienste te staan van de Belgische fokkers. Mosito van het Hellehof is een andere troef die onze stoutste verwachtingen overtrof dankzij een eerste jaargang vol veilingtoppers, goedgekeurde hengsten en winnaars in het vrijspringen. Met ook nog Eames de Hus, Navajo van 't Vianahof, Mithras de Regor, Perseus de Muze, Cuba Libre de Muze en vele anderen belooft het opnieuw een zeer leerrijke avond te worden

 

We willen iedereen dan ook van harte uitnodigen om op maandagavond 8 april - QC Stables (Sint-Niklaas) te komen genieten van al dat moois. Deel het evenement op sociale media met de hashtag #IkBenErbij en houd alvast een gaatje in je agenda vrij. 

 

Wij zijn intussen alvast #VerheugdOpUwKomst!

 

Familie De Brabander – Team Stal de Muze

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top