Loading...
Important de Muze derde in Great American $1 Milli...

Nieuws

Important de Muze derde in Great American $1 Million GP

Ocala

In het Amerikaanse Ocala is ons fokproduct Important de Muze (v. Erco van ’t Roosakker) derde geworden in de met 1 miljoen dollar gedoteerde GP met de Ier Darragh Kenny in het zadel. De tweede plek was er trouwens voor de Ier Paul O’Shea op Imerald van ’t Voorhof, die uit een moeder van Bacardi Orange de Muze (Cento x Vodka Orange de Muze) komt.

La Bella Italia

Nog meer succes voor onze fokproducten in het Italiaanse Gorla Minore, waar El Torreo de Muze (v. Taran de la Pomme) twee prima klasseringen boekte in 1.45m-rubrieken met Bernardo Alves. In een van die rubrieken eindigden Paolo Adorno en Fer Z.G. (v. Nabab de Rêve) op de vijfde plek. Dit duo behaalde in een 1.40m-proef eenzelfde resultaat. Bij de zevenjarigen tot slot, versierden Gudrun Patteet en Sea Coast Monalisa van ’t Paradijs (v. Bamako de Muze) twee tweede plaatsen.

Eveneens in Italië, maar dan in Cervia vielen de prestaties van Vincenzo Chimirri en Nabano St. Hubertushoeve (v. Vigo d’Arsouilles) op bij de zesjarigen. In Arezzo realiseerden Nicolo’ Russello en Gentleman (v. Vigo d’Arsouilles) nog een tweede plaats over 1.40m.

Eviva España

Bellissimo Z (v. Bamako de Muze) bewees nog maar eens zijn klasse in het Spaanse Carmona. Met Thibeau Spits werd de merrie tweede in een rubriek 1.45m en zevende in de GP. Ook Il Rubacuori (v. Nabab de Rêve) en Juan Carlos Garcia lieten zich opmerken met een vijfde plaats in een 1.40m-proef.

In Valencia was het dan weer de beurt aan Aldrick Cheronnet en Iorio (v. Shindler de Muze) om indruk te maken. De combinatie werd er tweede in een selectieve GP met slechts twee combinaties in de barrage. James Wilson en de door Stal de Muze gefokte Townhead Imagine de Muze (v. Nabab de Rêve) behaalden een vijfde plaats over 1.50m in Vejer de la Frontera en Hugh Grant de Muze (v. Shindler de Muze), eveneens door Stal de Muze gefokt, eindigde derde in de GP van Oliva met Frederic Bouvard.

La Douce France

Kasanova de la Pomme (v. Bamako de Muze) bouwt duchtig aan zijn topsportcarrière met Karline De Brabander en was afgelopen weekend actief in het Franse Le Mans. Hij realiseerde er onder meer een foutloos parcours in een 1.45m-rubriek met slechts een schamel strafpunt voor tijdsoverschrijding. In de GP van Le Mans bewees Gravity of Greenhill (v. Nabab de Rêve) nogmaals zijn klasse door met Julien Anquetin een zesde plaats in de wacht te slepen. Bij de zevenjarigen sprong de prestatie van Chana de Valème (v. Nabab de Rêve) in het oog. Met Franck Douville werd de merrie vierde in de finale.

Zowel Collinus (v. Nabab de Rêve, Philippe Leoni) als Kalvarie van de Zelm (v. Nabab de Rêve, Andrea Herck) wonnen een 1.40m-rubriek op het tweesterrenconcours in Villeneuve-Loubet.

Liertje pleziertje

Vincent Lambrecht en Just Energie (v. Nabab de Rêve) hielden de eer van Stal de Muze hoog in Lier met een vierde plaats in de GP. Ook Lely vd Bisschop (v. Elvis Ter Putte) deed het prima met een tweede stek in een proef 1.40m gereden door Sabrina van Rijswijk.

Bij de jonge paarden waren er opnieuw heel wat blikvangers. N-Joy van ’t Hellewater (v. Elvis Ter Putte) won net als vorige week een proef voor zesjarigen met Femke De Graaf in het zadel en versierde opnieuw een heleboel ereplaatsen. Hetzelfde geldt voor You Zhang op Noortje vd Windheuvel (v. Farfelu de Muze), Helen Tredwell op Iowenna (v. Denzel van ’t Meulenhof), Thiago Ribas da Costa op Never Before d’Arsouilles (v. Elvis Ter Putte) en Stephanie Vermeulen op Nashville van ’t Meulenhof (v. Elvis Ter Putte).

De finale bij de vijfjarigen was dan weer een kolfje naar de hand van Jeroen Appelen met Elite de Ponts (v. Malito de Rêve). Ook Ocean van ’t Paradijs (v. Bamako de Muze) liet een foutloze omloop noteren in dezelfde leeftijdscategorie.

Overige

In het Portugese Vilamoura reed Laura Renwick zich in de kijker met Novita Jovial Z (v. Nabab de Rêve) dankzij een tweede en een derde plaats in proeven 1.40m. Heroine de Muze (v. Tinka’s Boy) eindigde met Taizo Sugitani zevende in de GP3*.

Ook Wojciech Wojcianiec en Naccord Melloni (v. Nabab de Rêve) werden zevende in een GP3*, maar dan in het Duitse Braunschweig. Christopher Sladowski en Imany 2 (v. I’m Special de Muze) tot slot, eindigden vierde in een rubriek voor zeven- en achtjarigen.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top