Qartoon de Muze uitgeroepen tot BWP vice-kampioen

Nieuws

Qartoon de Muze uitgeroepen tot BWP vice-kampioen

BWP-hengstenkeuring

Ons jong talent Qartoon de Muze is afgelopen weekend op de derde fase van de BWP-hengstenkeuring in Opglabbeek uitgeroepen tot vice-kampioen. Qartoon is een zoon van Elvis Ter Putte uit de merrie Sara van het Parelshof (v. Voltaire), wat hem een halfbroer maakt van onder meer Don VHP Z en HH Carlos. Qartoon zal via ons station meteen beschikbaar zijn voor de fokkerij.

Naast Qartoon, kreeg ook Qatar Ter Saleghem zijn dekbrevet bij BWP. Qatar is van Kannan uit de merrie Koreandre de la Pomme (v. Vagabond de la Pomme). De moederlijn gaat verder terug op Qerly Chin.

Vorige week werd bij het SBS ook al Mowgli van Polderzicht goedgekeurd. Ook deze zoon van Mosito van het Hellehof zal bij Stal de Muze beschikbaar zijn.

Finale Hengstencompetitie

Mithras de Regor (v. Elvis Ter Putte) toonde eens te meer zijn klasse in de PAVO Hengstencompetitie voor zevenjarigen. Hij werd derde in de finale en won net als bij de zesjarigen vorig jaar het eindklassement. Ook onze hengsten Eames de Hus (vijfjarigen) en Navajo van 't Vianahof (zesjarigen) tekenden voor een foutloze omloop. Beide hengsten werden gereden door Walter Lelie.

Indoor Brabant

Op Indoor Brabant sprong Gancia de Muze (v. Malito de Rêve) zich weer in de kijker. Met Niels Bruynseels greep ze een tweede plaats in de hoofdproef op vrijdag en in de afsluitende Rolex GP werd ze vijfde.

CSI Vilamoura

André Americo de Miranda en de negenjarige Ermes des Bergeries (v. Nabab de Rêve) werden vierde in de GP3* van Vilamoura. Eveneens in de Portugese stad eindigde Laura Renwick (Novita Jovial Z, v. Nabab de Rêve) vierde in een rubriek 1.40m. Op dezelfde hoogte, maar in een andere proef, was er een vijfde plaats voor Marta Bottanelli en Vesthigo Z (v. Vigo d’Arsouilles). Obelia vd Bisschop (v. Nabab de Rêve) en Jackson Reed Stephenson tot slot waren goed voor een eerste en een tweede plaats bij de vijfjarigen.

CSI Carmona

In het Spaanse Carmona greep Cassandra Malherbe de zege in een rubriek 1.40m met Fee van het Cauterhof (v. Bamako de Muze). Verder waren het vooral de jonge paarden die opvielen. Arne Van Heel op Laura Kinney (v. Glock’s London) en Clarissa Lyra op Jordan (v. Nabab de Rêve) bij de vijfjarigen, Tim Prouvé op Nike-Prova (v. Elvis Ter Putte) bij de zesjarigen en tot slot ook nog Simon Prouvé (Milou-Prova, v. Nabab de Rêve) en Thibeau Spits (Madonna Dwerse Hagen, v. Elvis Ter Putte) bij de zevenjarigen.

CSI Lier

Ook in Lier waren vooral de jonge paarden aan zet. Jeroen Appelen reed Elite des Ponts (v. Malito de Rêve) in de prijzen bij de vijfjarigen en bij de zesjarigen werden de hoofdrollen opgeëist door N-Joy van ’t Hellewater (v. Elvis Ter Putte, Femke De Graaf), Iowenna (v. Denzel van ’t Meulenhof, Helen Tredwell) en Nashville van ’t Meulenhof (v. Elvis Ter Putte, Stephanie Vermeulen).

CSI Vejer de la Frontera

In Vejer de la Frontera bevestigde Gotham City PL (v. Filou de Muze) nogmaals haar immense potentieel door twee proeven voor zevenjarigen op haar naam te schrijven met de Turkse ruiter Omer Karaevli. De kersverse combinatie Cian O’Connor en Irenice Horta (v. Vigo d’Arsouilles) liet zich meteen opmerken bij hun eerste optreden door achtste te eindigen in de GP.

CSI Oliva

Een vijfde plaats was het resultaat voor Rob Eras en James de Muze (v. Nabab de Rêve) in een rubriek 1.40m in het Spaanse Oliva. De jonge Otto vd Bisschop (v. El Torreo de Muze) stak ook voor het eerst zijn neus aan het venster met een aantal foutloze rondes bij de vijfjarigen met Jessica Geurts.

Italia

Tot slot nog even passeren in Italië, waar Dieudonné de Guldenboom (v. Nabab de Rêve) en Jane Richard-Philips een vierde plaats realiseerden op niveau 1.40m in Arezzo. Bij de vijfjarigen waren er twee opvallende nulrondes voor Mattia Brocchi op Othello van ’t Meerhof (v. Elvis Ter Putte). Een eindje verderop in Gorla Minore tot slot, was er winst voor Djibouti de la Pomme (v. Vigo d’Arsouilles) en de Kroatische ruiter Ante Simlesa in een proef voor zesjarigen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top