Nazaten Nabab de Rêve blijven het mooie weer maken

Nieuws

Nazaten Nabab de Rêve blijven het mooie weer maken

Nabab-nafok

Nabab de Rêve zelf mag dan wel al enkele jaren niet meer in leven zijn, zijn nakomelingen waren afgelopen weekend weer alomtegenwoordig, overal waar ze aan de start kwamen. Zo werd VDL Glasgow vh Merelsnest tweede in de GP5* van Doha met Jur Vrieling en in de Poolse hoofdstad Warschau was er zelfs twee maal winst voor Naccord Melloni, eenmaal in een Barema C (1.45m) en daarbovenop ook nog in de driesterren-GP, telkens met de Poolse ruiter Wojciech Wojcianiec. In die GP was ook de tweede plaats voor een dochter van Nabab de Rêve, namelijk Ilatina met Radoslaw Zalewski.

Julien Anquetin en Gravity of Greenhill werden dan weer fraai derde in de GP van Montpellier (1.55m), Noelle Barry en Jolie van het Molenhof deden nog beter met een tweede plek in de GP van Gorla Minore nadat ze eerder al vierde werden over 1.40m. Nog in datzelfde Gorla Minore eindigde Paolo Adorno vijfde in een rubriek 1.45m met Fer Z.G en op het WEF ging de vijfde plaats in de GP5* naar Lorenzo De Luca op Ensor de Litrange LXIII.

Bij de jonge paarden in het Franse Villeneuve-Loubet tot slot, liet Morfine de Muze van zich horen met Rik Hemeryck in het zadel.

Bamako de Muze

Ook de nafok van Bamako de Muze liet zich niet onbetuigd. Thibeau Spits en Bellissimo Z wonnen een 1.45m-rubriek en werden vijfde in de GP van het Spaanse Carmona. Dieu Merci van 't Meulenhof was op zijn beurt dan weer de beste in een 1.40m-proef in Vejer de la Frontera, gereden door Yves Houtackers.

Vigo d’Arsouilles

Vigo d’Arsouilles deed ook zijn duit in het zakje met dank aan Golden Hawk (ex-Figo de Muze), die met Shane Breen vijfde werd in een rubriek 1.50m in Doha. Christoph Kläsener en Abanta van de Huiskens eindigden op hun beurt zevende in de GP3* van Herning in Denemarken.

Overige

Ook onze andere hengsten hadden wel een of meerdere nakomelingen in the picture lopen. Lely vd Bisschop (v. Elvis Ter Putte) sprong naar de derde plaats in een 1.40m-rubriek in Warschau met Sabrina Van Rijswijk. Eugenio Grimaldi en Minerva G.I.H. Z (v. Malito de Rêve) voegde daar een zevende plaats in de GP aan toe. Shindler de Muze-nazaat Great Miracle werd eveneens zevende in de GP2* van Royan met Jérôme Gachignard in het zadel. Bij de zevenjarigen in Vejer de la Frontera tot slot, was er een zoveelste overwinning voor Gotham City PL (v. Filou de Muze), ditmaal gereden door de Turkse ruiter Omer Karaevli.

Hengstenkeuringen

Afsluiten doen we deze week met een brok hengstenkeuringen. De derde fase van de BWP-keuring staat voor de deur, maar SBS en Zangersheide hebben hun keuring reeds afgewerkt. Dat resulteerde in goedgekeurde zonen voor Mosito van het Hellehof (Mowgli van Polderzicht, SBS), Matisse de Mariposa (Qing Qong MxL, Z), Fantomas de Muze (Funky Fred vh Marienshof Z, Z) en Le Blue Diamond van ’t Ruytershof (Look-O-Look Z, Z).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top