In memoriam: El Torreo de Muze

Nieuws

In memoriam: El Torreo de Muze

Het is met een zwaar gemoed dat we dit bericht schrijven. Vanochtend is El Torreo de Muze helaas overleden. De 13-jarige schimmelhengst was onderweg naar de GCT/GCL in Monaco om daar de vijfsterrencompetitie te betwisten, maar een hevige koliekaanval heeft er anders over beslist.

Met zijn heengaan nemen we afscheid van een van onze letterlijke en figuurlijke paradepaarden. De zoon van Taran de la Pomme uit de topmerrie Funky Music was in zijn te korte carrière steeds bij de besten van de klas. Als driejarige werd hij goedgekeurd voor BWP en dat betekende het begin van een blitzcarrière. In de hengstencompetitie toonde hij al snel zijn talenten onder Walter Lelie. Later nam Bernardo Alves plaats in het zadel met vele internationale successen tot gevolg. Op hun palmares staan onder meer overwinningen in de GP’s van Lier, Opglabbeek, Arezzo en Bourg-en-Bresse, net als de wereldbeker in Rabat.

Ook dit jaar was hij voorspoedig begonnen, met recent nog winst in het 1.50m en een derde plaats in de GP4* van Geesteren. In totaal wonnen ze liefst elf rankingproeven en dan hebben we het nog niet gehad over de vele ereplaatsen. Helaas heeft het noodlot roet in het eten gegooid. We zullen hem missen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top