Hocus Pocus de Muze meteen in de prijzen met Harri...

Nieuws

Hocus Pocus de Muze meteen in de prijzen met Harrie Smolders

JIM

Op Jumping Indoor Maastricht liet de kersverse combinatie Harrie Smolders en Hocus Pocus de Muze (v. Tinka’s Boy) zich meteen opmerken door tweede te worden in een proef 1.40m. In diezelfde rubriek eindigde Michel Hendrix overigens derde met Elco Van Hof Ter Naillen (v. Elvis Ter Putte). Harrie Smolders reed zich in Maastricht ook nog in de prijzen met Zinius (v. Nabab de Rêve). Dit duo werd derde op 1.50m-niveau.

In de GP werd de hoofdrol opgeëist door Pieter Clemens en Icarus. Na een selectieve omloop plaatste Clemens zich als een van de zeven ruiters voor de barrage, waarin hij met de Querlybet Hero-zoon uiteindelijk ex-aequo vijfde eindigde. Ook in Lier deed Querlybet Hero trouwens van zich horen. De Amerikaanse ruiter Alec Lawler greep er de winst met Hendrik 41 in een proef 1.40m.

Triomphe de Muze

Een niet zo vaak voorkomende naam in dit overzicht is Triomphe de Muze. De zoon van Chin Chin uit een Galoubet A-moeder (moederlijn van Fragance de Chalus) staat al geruime tijd ter dekking in Nederland en zijn nafok deed van zich spreken afgelopen weekend. Zo reed de Noorse amazone Oda Charlotte Lyngvaer naar de achtste plaats in de GP van Kronenberg met Cendy VDP (v. Triomphe de Muze). Winst in de GP1* van Barcelona was er dan weer voor Genesis van de Neerheide en Xavier Cebria.

Bamako de Muze

Ook de nakomelingen van Bamako de Muze speelden opnieuw een hoofdrol afgelopen weekend. In St Lô werd Elize (v. Bamako de Muze) derde in de GP2* met Aymeric de Ponnat in het zadel. Ilena de Mariposa (v. Berlin), nichtje van onze hengst Matisse de Mariposa, eindigde in diezelfde GP achtste met Felicie Bertrand. Ook Cacacha van het Schaeck (v. Bamako de Muze) en Max Sebrechts scoorden een fraaie ereplaats en wel in de GP van Lier (1.45m). Bij de jonge paarden in Lier was Odile Gierech die met Geisha des Sequoïas imponeerde bij de vijf- en zesjarigen. Hetzelfde deed Elisa Strubbe met Mika vd Wellington.

Nabab de Rêve

Een nieuwsoverzicht kan uiteraard niet zonder een portie Nabab de Rêve erin. Ondanks zijn overlijden in 2015, drukt Nabab nog elke week zijn stempel op de internationale springsport. Denk bijvoorbeeld aan zijn zoon Kaiser van het Lambroeck, die bij ons ter dekking staat en met Cassio Rivetti derde werd  in een 1.40m-rubriek in Lier. Lady Optima en Max Sebrechts reden net als Thomas De Wit op Looping naar een dubbele nulronde in de finale voor zevenjarigen in Lier. Ze eindigden uiteindelijk respectievelijk tweede en zevende. In Keysoe sprong Michael Duffy foutloos met Be Reverent (vijfjarigen). Laura Johnson deed hetzelfde bij de zesjarigen met Euphoria HST.

Jonge paarden

Nog meer topresultaten bij de jonge paarden in Kronenberg met bij de vijf- en zesjarigen onder meer opvallende prestaties van Evita De Wijnendale Z (v. Elvis Ter Putte) met Aymeric Bray, Hulde G (v. Vigo d’Arsouilles) met Daan van Geel, Hayley (v. Glock’s London, ex-Carembar de Muze) met Omer Karaevli en Houdini van de Dijk (v. Vigo d’Arsouilles) met Abdel Said.

In Lier kwam Ann Carton-Grootjans in beeld met Malissa de Muze (v. Vigo d’Arsouilles, halfzus van Fantomas de Muze en Lector vd Bisschop), net als Kirsten Rombouts op Minerva de Kalvarie (v. Elvis Ter Putte), Jessica Mendoza op I-Cap CL Z (v. I’m Special de Muze) en Anneliese Prag met Elle Flip de Muze Z (v. Elvis Ter Putte).

Nulrondjes noteerden we ook in Chazey-sur-Ain voor Jean Vincent Baracand op Lipgloss (v. Malito de Rêve) en in Keysoe voor Newton DB (v. I’m Special de Muze) met Katie Pytches.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top