Fantastische derde fase van de BWP-keuring

Nieuws

Fantastische derde fase van de BWP-keuring

Derde fase BWP-keuring

We kunnen terugblikken op een meer dan geslaagde derde fase van de BWP-hengstenkeuring. Alle hengsten die we hebben voorgesteld zijn ook effectief goedgekeurd voor de dekdienst.

De eerste is Perseus de Muze, een schimmelzoon van By Cera d’Ick uit Juno de Muze (v. Quidam de Revel) die we samen met fokker Marc Van Damme in eigendom hebben. Juno is een dochter van Fuga de Muze (v. Calato) en gaat dan terug op de onvermijdelijke Qerly Chin.

Ook Cariati d’Elsendam mag zich vanaf nu een goedgekeurde BWP-dekhengst noemen. Cariati is gefokt door François Verhulst uit Temse en is een zoon van Cornet Obolensky x Contendro I.

Verder hadden we na de tweede fase ook Pele van de Withoeve, een zoon van Hunters Scendro uit een Graf Top-moeder. Pele is gefokt door De Withoeve uit Leest, maar is na die tweede fase verkocht aan Stal Bruynseels en Stijn Van Campenhout.

Tot slot kreeg ook Pommerol de Muze (Emerald x Kannan) zijn dekbrevet, maar ook deze hengst zal niet in Sint-Niklaas te bewonderen zijn. Pommerol is op de BWP Top Stallion Auction immers verkocht aan de Nederlandse VDL Stud.

Niet alleen de hengsten die we zelf voorstelden deden het prima, ook de nakomelingen van onze meer gevestigde waarden kregen zonen goedgekeurd. Nabab de Rêve leverde met Poker de Mariposa (mv. Berlin) zelfs de reservekampioen. Piece of Cake M is dan weer een fraai gemodelleerde, goedgekeurde zoon van Vigo d’Arsouilles.

Finale hengstencompetitie

Karline De Brabander toonde zich op haar beurt in de finale van de hengstencompetitie. Met Lector vd Bisschop (v. Bamako de Muze) pakte ze een vierde plaats in de finale voor zevenjarigen dankzij een fraaie dubbele nulronde, in het eindklassement leverde dat zelfs het zilver op. Plato de Muze (Plot Blue x Iphigeneia de Muze) eindigde knap derde in de finale.

Mosito van het Hellehof is een jaar jonger, maar evenaarde de prestatie van Lector door met Karline ook dubbel nul te springen. Het leverde hen een zevende plaats op in het dagklassement. In de eindrangschikking werd dit duo vijfde. De eindwinst bij de zesjarigen was voor Mithras de Regor, een zoon van Elvis ter Putte die in zijn moederlijn teruggaat op Qerly Chin.

Bij de vijfjarigen toonde Navajo van ’t Vianahof zijn talent met een rit uit het boekje onder het zadel van Walter Lelie. Ook Negredo de Muze (Elvis ter Putte x Habsburg) begint zich steeds beter te ontwikkelen. Een knappe foutloze finaleomloop, opnieuw met Karline De Brabander, was het resultaat. Dat smaakt zeker naar meer. Nixon van ’t Meulenhof (v. Denzel van ’t Meulenhof) won het dag- en het eindklassement voor Nestor de Mariposa (v. Elvis ter Putte). New Star Quality (v. Nabab de Reve) nam de derde plaats voor zijn rekening.

In de rubriek voor vierjarigen ten slotte was er ex-aequowinst voor onder andere O’Neill van ’t Eigenlo (v. Vigo d’Arsouilles), Obama de la Linière (v. Marius Claudius) en Orleans van de Kruishoeve (v. Fantomas de Muze).

Internationale tour

In Parijs was het bijna opnieuw raak voor Gancia de Muze. Met Niels Bruynseels strandde de dochter van Malito de Rêve op minder dan een seconde van de zege. Nu moest het duo tevreden zijn met de tweede plaats in de GP van Saut Hermès. Nog in Parijs pakte Wilm Vermeir de zege in een rubriek 1.50m met Gentiane de la Pomme (v. Shindler de Muze).

Op het WEF in Wellington was het eveneens raak voor Theodore Manciais in de GP3*. Deze Theodore is een kleinzoon van onze topmerrie Fragance de Chalus. Met de jonge Amerikaanse ruiter Spencer Smith bleef hij de Canadese ouderdomsdeken Ian Millar voor, die Dixson (v. Vigo d’Arsouilles, uit de moederlijn van Candy) onder het zadel had.

We blijven in de VS, maar we verhuizen naar Ocala, waar Jeleena de Muze (v. Tornedo FCS) een rubriek 1.50m op haar naam schreef en ook nog eens tweede werd op niveau 1.40m met de Amerikaanse amazone Lauren Tisbo.

In het Franse Le Mans was het opnieuw Great Miracle (v. Shindler de Muze) die grote sier maakte door derde te eindigen in de GP2* met Jérôme Gachignard. Siroco de Coquerie (v. Querlybet Hero, gereden door Alexis Gautier) was goed voor een tweede plaats.

Satisfaction deed ook zijn duit in het zakje. In Oliva werd zijn dochter Stella Levista tweede in een proef 1.45m. In het Italiaanse Cervia was er dan weer winst voor zijn nazaat Starchild in de finale voor vijfjarigen.

Eindigen doen we dicht bij huis, in Lier meer bepaald, waar Japatero VDM (Eldorado van de Zeshoek x Derly Chin de Muze) een proef 1.45m op zijn naam schreef. Bij de jonge paarden was er een hoofdrol voor Hervesther in de rubrieken voor zesjarigen. Met Bas Moerings in het zadel won deze zoon van Elvis ter Putte liefst drie keer op rij.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top