Malito doet het in Mexico

Nieuws

Malito doet het in Mexico

GCT Mexico City

De knapste prestaties van het afgelopen weekend vielen te noteren in het zonnige Mexico. Fidux (v. Malito de Rêve) maakte in de drie vijfsterrenproeven waaraan hij deelnam geen enkele fout en dat leverde hem met de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar een eerste, een tweede en een vierde plaats op.

Ook Cadeau de Muze (v. Nabab de Rêve) liet van zich horen. Met de Ier Denis Lynch in het zadel sprong hij naar de winst in de eerste manche van de Global Champions League. Het duo sprong voor de Miami Celtics.

Nog in Mexico vierde Glock’s London (ex-Carembar de Muze, v. Nabab de Rêve) zijn rentree op het hoogste niveau met Gerco Schröder. Dat deed het duo in stijl door zevende te eindigen in de tweede omloop van de GCL en zelfs zesde in de GP.

WEF

Eveneens aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, tijdens de op een na laatste week van het Winter Equestrian Festival was het Freestyle de Muze (v. Lord Z) die zijn springkwaliteiten nogmaals tentoonspreidde. Hij pakte de derde plaats in de GP met de Ier Richie Moloney.

Bonheiden

Dichter bij huis werd er deze week op internationaal niveau gesprongen in Bonheiden en Lier, met heel wat spraakmakende resultaten als gevolg. We beginnen in Bonheiden waar een van de eerste nakomelingen van Elvis ter Putte op het hoogste niveau naam begint te maken. De pas negenjarige Juristo van het Hagenhof werd met Frederik Cattebeke immers knap vijfde in de GP. Ook Tum Play de Jouas (v. Querlybet Hero) pakte met Rik Hemeryck een vijfde plaats op niveau 1.45m. Capiche ter Elzen (Bamako de Muze x Vigo d’Arsouilles) op haar beurt zegevierde in een rubriek 1.35m met Sven Van Dijck.

Ook in de rubrieken voor jonge paarden vielen heel wat mooie prestaties te bespeuren. New Star Quality (v. Nabab de Rêve) en Caroline De Laet werden een keer vijfde en een keer zesde bij de vijfjarigen. I am OK (v. I’m Special de Muze) won zelfs een rubriek en Nelson van de Seven Oaks (v. Inshallah de Muze) was tweede en vierde. No Bell (v. Elvis ter Putte) ten slotte werd door Steve Lefevre naar een vijfde plaats geloodst.

Bij de zesjarigen was er een vijfde stek voor Messi vd Bisschop (v. Bamako de Muze). In de rubrieken voor zevenjarigen tot slot sprong Folie van het Hulst (v. Nabab de Rêve) met Bernardo Mathias naar een eerste en een vierde plaats.

Lier

Eenzelfde verhaal in Lier, waar Christian Weier en Global (v. Nabab de Rêve) tweede werden in de grote prijs. Patrik Spits en Bellissimo Z (v. Bamako de Muze) eindigden negende. Opnieuw een karrenvracht aan opvallende prestaties bij de jonge paarden voor onder andere Mistral van de Vogelzang (v. Elvis ter Putte, tweede plaats) en Benny Naessens, Lolita Vanderyse en Maximus (v. Malito de Rêve, derde plaats), Ever So Clever Merelsnest Z (v. Elvis ter Putte, negende) met Bart Anthonissen, Hendrik Denutte op Elvis De Wijnendale Z (v. Elvis ter Putte, vierde en tiende), Monalisa van ’t Paradijs (v. Bamako de Muze, zesde en zevende) met Astrid Rooms, Pikap de Muze (v. Ponsee V, vierde) met Christophe Vanderhasselt, Very High de Muze (v. Vigo d’Arsouilles, derde) met Philippe Lejeune, Mercedes DV (v. Bamako de Muze, tweede) gereden door Brecht Bille, Impossible II Z (v. Inshallah de Muze, zesde) en Merci Mille Fois van het Meulenhof (v. Elvis ter Putte, tiende) met Astrid Rooms.

Italia

Het overzicht van deze week eindigt in Italië, waar Paolo Adorno en zijn achtjarige Nabab-zoon Fer Z.G. de GP op hun naam schreven in Cervia. Hetzelfde duo pakte ook nog een vijfde plaats op 1.40m. Nog in Cervia reed Filippo Lupis Gotham City PL (v. Filou de Muze) naar twee keer een eerste en een keer een tweede plaats bij de zesjarigen. Ook Demantur de Muze Z (v. Diamant de Semilly) imponeerde met een tweede, vierde en tiende plaats in dezelfde leeftijdscategorie. In Arezzo ten slotte pakte Gitano van Berkenbroeck (v. Nabab de Rêve) nog een derde plaats op 1.45m met zijn vaste ruiter Juan Carlos Garcia.

Kampioenenmaker Denzel

Als uitsmijter deze week nog een opvallende prestatie van Denzel van ’t Meulenhof. Hij bevestigde nog maar eens zijn reputatie als absolute topvererver in spe. Zowel in België (Nixon van ’t Meulenhof) als in Nederland (Ipsthar) leverde hij immers een van de kampioenen in de hengstencompetitie. Een veelbelovende start van zijn fokkerijcarrière.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top