Eerste jaargang Mosito overtreft de verwachtingen

Nieuws

Eerste jaargang Mosito overtreft de verwachtingen

Nationale Presentatiedagen

Vorige week berichtten we hier al over de tweede plaats van Q Mosita van Essene op het vrijspringen van BWP Gewest Wambeek, afgelopen weekend deden de nakomelingen uit de eerste jaargang van onze hengst Mosito van het Hellehof (v. Elvis Ter Putte) het nog beter. Op de Nationale Presentatiedagen van BWP Gewest Sint-Niklaas, traditioneel het sterkste gewest binnen BWP, waren het vooral zijn vrouwelijke nakomelingen die met de aandacht gingen lopen.

In de reeks voor vrouwelijke tweejarigen stonden immers maar liefst drie dochters van Mosito in de top tien. My Call de Muze (mv. Clarissimo Z) legde beslag op de tweede plaats, Qordula de Muze (mv. For Pleasure) werd vijfde. Qordula is eveneens de halfzus van Fantomas de Muze en Lector van den Bisschop. Quelle Histoire de Tamise (mv. Hos d’O) ten slotte werd door de jury met een tiende plaats gewaardeerd.

Nog was het succes voor Stal de Muze bij de vrouwelijke tweejarigen nog niet compleet. Vigo d’Arsouilles leverde eveneens twee top tien-noteringen met zijn dochters via Qornflake Girl de Tamise (vierde plaats) en Quasi Perfect de Regor (negende).

Ook Bamako de Muze liet zich niet onbetuigd. Waar het bij de vrouwelijke tweejarigen een zesde plaats opleverde voor Qadira de Regor, Qadim de Regor zelfs de winnaar bij de mannelijke leeftijdsgenoten. Mosito van het Hellehof liet ook in deze reeks zien uit het juiste vererverhout gesneden te zijn. Zijn zoon Qatar van ’t Paradijs eindigde immers op de tweede plaats. Conquest de Rigo (v. Fantomas de Muze) sprong naar een fraaie zesde plaats en Quid Pro d’O (v. Elvis Ter Putte) maakte het succes voor Stal de Muze compleet met een achtste stek.

Eenzelfde beeld bij de driejarigen met opnieuw een aantal knalprestaties van nakomelingen van onze hengsten, al werd de hoofdrol opgeëist door een andere vererver in spe. El Torreo de Muze, vorige week eveneens al in beeld met een winnende dochter in Wambeek, leverde hier maar liefst twee nakomelingen in de grote finale van de driejarigen. El Forlap DC – DM (mv. Malito de Rêve) pakte uiteindelijk een heel mooie derde plaats. Voor Ecuador DW-Z was er nog een negende stek weggelegd. Vigo d’Arsouilles deed in deze finale ook zijn duit in het zakje met een derde plaats voor Poppemieke JW van de Moerhoeve. Deze merrie eindigde vierde.

Hengstencompetitie

Niet alleen hun nakomelingen, maar ook de hengsten zelf presteren steeds beter. Het beste voorbeeld daarvan zijn de resultaten in de PAVO Hengstencompetitie. De vierde manche vond zondagochtend plaats in het kader van de sBs-hengstenkeuring in Gesves.

Lector van den Bisschop (v. Bamako de Muze), de halfbroer van de hierboven vernoemde Qordula de Muze, sprong dankzij een dubbele nulronde naar de vierde plaats bij de zevenjarigen met Karline De Brabander. Bij de zesjarigen evenaarde Mosito van het Hellehof deze prestatie, wat resulteerde in een zevende stek. In diezelfde rubriek sprongen nog twee Elvis Ter Putte-zonen naar een top tien-notering, zijnde Mithras de Regor (mv. Darco) en Melvis van de Paspolder (mv. Tenor de la Cour).

Bij de vijfjarigen vielen er foutloze rondes te noteren voor New Star Quality (v. Nabab de Rêve), Nestor de Mariposa (v. Elvis Ter Putte), Valdes VK Z (v. Vigo d’Arsouilles) en Nero P (v. I’m Special de Muze). In de klasse voor vierjarigen waren het de twee vaste waarden, Iago des Peupliers en O’Neill van ’t Eigenlo (beiden van Vigo d’Arsouilles), die zonder strafpunten bleven.

Internationale hoogtepunten

De wekelijkse ronde langsheen de internationale concoursen stopt een eerste keer in Den Bosch. Want Gancia de Muze heeft opnieuw toegeslagen. Met Niels Bruynseels in het zadel sprong de dochter van Malito de Rêve naar de winst in de Rolex GP, onderdeel van de Rolex Grand Slam. In dezelfde GP eindigde Glasgow van ’t Merelsnest (v. Nabab de Rêve, gereden door Jur Vrieling) op de vijfde plaats. Nog op The Dutch Masters grepen Alberto Zorzi en Ego van Orti (v. Vigo d’Arsouilles) eveneens een vijfde stek in een rubriek over 1.55m.

Over naar zonniger oorden, met name Vejer de la Frontera. Eros (v. Querlybet Hero) kaapte hier met de Fransman Olivier Robert de tweede plaats weg in de GP.

Op niveau 1.40m uiteindelijk noteerden we nog een zege voor Romain Dreyfus en Niagara d’Elsendam (v. Nabab de Rêve) in Villeneuve-Loubet en een tweede plaats voor Matias Alvaro op Elastique van de Koekoek (v. Golden Hawk) in Vilamoura.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top