Bamako-genen stelen de show

Nieuws

Bamako-genen stelen de show

In Wellington vond afgelopen weekend de allereerste editie plaats van de Horseman Auction, WEF Edition. Het ging om een embryoveiling en het was Bamako de Muze die het duurst verkochte embryo leverde. Maar liefst 22.568 euro werd er betaald voor een toekomstige Bamako-topper uit een Heartbreaker-merrie. Nog een ander embryo van Bamako, deze keer uit een Lord Z-moeder, haalde 14.508 euro op.

Daarmee is het embryoverhaal van Bamako nog niet ten einde, want ook in de aankomende ET-Auction zitten heel wat genetische lekkernijen. Denk bijvoorbeeld aan Bamako gecombineerd met Duchesse van de Rozenberg (v. Heartbreaker), de moeder van Grand Cru van de Rozenberg. De kersverse ‘Merrie van het Jaar’ in het BWP-gewest Sint-Niklaas luistert naar de naam Amke-S (v. Carthago) en ook zij heeft een embryo van Bamako in deze veiling. Nog is het niet gedaan want er zijn ook nog Bamako-genen te bespeuren in aanparing met de Qerly Chin-moederlijn (via Fuga de Muze, v. Calato), met de moederlijn van Big Star (via Notre Dame de Muze, v. Vigo d’Arsouilles) en last but not least met de dezelfde grootmoeder als Don VHP Z (v. Diamant de Semilly).

Ook de rest van de ET-collectie heeft heel wat fraais in de aanbieding, zoals twee embryo’s die nauw verwant zijn aan superster Emerald N.O.P., een razend interessant embryo van vererver in wording Cristallo I gecombineerd met de moederlijn van Itôt du Chateau, een Halifax van het Kluizebos met als grootmoeder de volle zus van Tinka’s Boy en een Malito de Rêve-embryo uit de lijn van ’t Roosakker. Bieden kan vanaf 15 maart om 10.00u ’s ochtends.

Shindler de Muze bevestigt

Over naar de internationale sport waar de genen van Shindler de Muze zich afgelopen weekend van hun beste kant lieten zien. Shindler is helaas te vroeg gestorven, maar de zoon van For Pleasure imponeert wel met zijn nafok. In Royan waren er zelfs drie nazaten die zich in de schijnwerpers sprongen. Hugh Grant de Muze (ruiter: Frederic Bouvard), gefokt uit onze topmerrie Fragance de Chalus sprong naar een vierde plaats in een proef 1.45m en naar de vijfde plaats in de GP. Zijn volle broer Iorio, gereden door Aldrick Cheronnet, liep trouwens ook mee in diezelfde GP en kwam met een schamel strafpunt voor tijdsoverschrijding door de eindmeet. Jérôme Gachignard en Great Miracle (mv. Mr. Blue) tot slot toonden zich ook met een tweede plaats in een rubriek 1.45m.

Ook op het driesterrenconcours in Braunschweig was Shindler de Muze vertegenwoordigd. Hier kon Gentiane de la Pomme (mv. Diamant de Semilly) een 1.50m barema A met barrage op haar naam schrijven met Wilm Vermeir in het zadel.

Querlybet Hero

Een andere hengst die blijft bevestigen als vererver is Querlybet Hero. Afgelopen weekend viel zijn nafok in de smaak in Villeneuve-Loubet, waar Rik Hemeryck Tum Play du Jouas (mv. Voltigueur du Bois) naar een vierde plaats piloteerde in een proef 1.45m. Ook in het Italiaanse Gorla Minore was er een vierde plaats voor een nazaat van Querlybet. Deze merrie luistert naar de naam Flying Girl (mv. Darco) en werd gereden door de Zwitserse Simone Buhofer.

Toppers van Nabab

Niet te versmaden zijn ook de toppers die Nabab de Rêve blijft leveren. In Wellington liep onze referentie Cadeau de Muze 8/0 in de Nations Cup met Denis Lynch en in Polen blijven Wojciech Wojcaniec en Naccord Melloni hoge toppen scheren met winst in een proef 1.45 en een tweede plaats in de GP (1.55m).

El Torreo en Mosito

We begonnen met toekomstige toppers en we eindigen met een glimp van toekomstige verervers. Bij het vrijspringen van het BWP-Gewest Wambeek waren onze jonge hengsten immers alomtegenwoordig bij de tweejarigen. De winst ging naar Q’el Torrea van Essene, zoals de naam al aangeeft een dochter van El Torreo de Muze, vlak voor Q Mosita van Essene, eveneens evident een dochter van Mosito van ’t Hellehof. De derde stek ten slotte ging naar Quismé van Spieringenberg, een dochter van Denzel van ’t Meulenhof uit een moeder van Nabab de Rêve.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top