Opnieuw knalprestaties in de PAVO Hengstencompetit...

Nieuws

Opnieuw knalprestaties in de PAVO Hengstencompetitie

PAVO Hengstencompetitie

De derde manche van de hengstencompetitie ging door in het kader van Flanders Horse Expo in Gent. In de hoogste leeftijdscategorie piloteerde Karline De Brabander onze Lector van de Bisschop naar een zeer knappe tweede plaats. Lector is een zoon van Bamako de Muze uit Cordula de Laubry (v. For Pleasure) en is daardoor een halfbroer van onze hengst Fantomas de Muze (v. Sandro Boy). Nog bij de zevenjarigen was er een vierde plaats voor Plato de Muze (Plot Blue x Iphigeneia de Muze, v. Erco van ’t Roosakker).

Een categorie lager, bij de zesjarigen, imponeerden de nakomelingen van Elvis Ter Putte opnieuw. De tweede plaats was immers voor Mithras de Regor, zoon van Elvis Ter Putte uit Imogen de Regor (v. Darco) en verder terug op Qerly Chin, maar nog twee andere Elvis-nazaten konden zich bij de barragekandidaten scharen. Onze eigen Mosito van het Hellehof (mv. Nabab de Rêve) eindigde fraai achtste na een dubbele nulronde, gereden door Karline De Brabander. Moneymaker van ’t Meulenhof (mv. Vigo d’Arsouilles) sleepte nog een vijftiende plaats uit de brand met Bernardo Mathias.

Ook bij de vijfjarigen maakten de nakomelingen van Elvis Ter Putte het mooie weer dankzij mooie nulrondes van Nono van de Withoeve en Nestor de Mariposa. Ook Navajo van ’t Vianahof (v. Vagabond de la Pomme) lijkt op weg om in de voetsporen van zijn inmiddels illustere halfbroer Inca Boy van ’t Vianahof te gaan treden en sprong een prima foutloze omloop met Walter Lelie.

In de jongste leeftijdscategorie ten slotte, deden de afstammelingen van onze hengsten het opnieuw uitstekend. Er vielen geen balken noch tijdsfouten te noteren bij Iago des Peupliers (v. Vigo d’Arsouilles), O’Neill van ’t Eigenlo (v. Vigo d’Arsouilles), Oakley AEG (v. Vigo d’Arsouilles), Orleans van de Kruishoeve (v. Fantomas de Muze), Op en Top van de Moerhoeve (v. Marius Claudius) en Obama de la Linière (v. Marius Claudius).

In het Sentower Park, Opglabbeek was het de achtjarige El Torreo de Muze die de show stal. Met zijn Braziliaanse ruiter Bernardo Alves sprong hij een imponerende ronde in de GP 1.40m.

De filmpjes zullen deze week nog op onze Facebookpagina verschijnen. Wie echter niet kan wachten, kan al op YouTube terecht.

Klik hier voor het filmpje van Lector vd Bisschop.
Klik hier voor het filmpje van Mosito van 't Hellehof.
Klik hier voor het filmpje van Navajo van ’t Vianahof.
Klik hier voor het filmpje van El Torreo de Muze.

Internationale hoogtepunten

Op de internationale bühne deed de al eerder vermelde Inca Boy van ’t Vianahof (v. Diamant de Semilly) alweer stof opwaaien in de Wereldbeker van Göteborg met een knappe negende plaats. In Kronenburg won Nabab de Revel (v. Nabab de Rêve) zijn zoveelste rubriek met de Duitser Lars Nieberg. Eveneens in Kronenburg won Gran Canyon van HD (v. Cartani), zoon van onze topmerrie Candy een rubriek 1.45 met zijn vaste ruiter Bart Bles.

Hos d’O

Afgelopen week raakte bekend dat een van onze voormalige hengsten sinds kort in de VS te bewonderen is onder het zadel van Wesley Newlands. Bij hun eerste optreden pakten ze meteen een vijfde plaats in een proef 1.45m terwijl zijn dochter Gerdien van Oldenhoff (mv. Vaillant) een derde plaats veroverde in een rubriek voor zevenjarigen in het Portugese Vilamoura.

Zangersheide-keuring

Komend weekend vindt in Lanaken de hengstenkeuring van Studbook Zangersheide plaats. Meer dan 100 hengsten hebben zich aangemeld en daaronder heel wat kandidaten afstammend van onze hengsten. Zo zien we ondermeer nakomelingen van Kasanova de la Pomme (1), Vigo d’Arsouilles (3), Elvis Ter Putte (2), London (ex-Carembar de Muze) (2), Denzel van ’t Meulenhof (1), Triomphe de Muze (1), I’m Special de Muze (1) en Nabab de Rêve (1).

Catalogus klaar

Onze hengstencatalogus, editie 2018, is ondertussen helemaal klaar en beschikbaar. Liefhebbers van het betere papierwerk kunnen een mailtje sturen naar info@jorisdebrabander.be en dan zit het kleinood weldra in de brievenbus.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top