Elvis en Denzel heersen op het Z-Festival

Nieuws

Elvis en Denzel heersen op het Z-Festival

Dienstmededeling

We beginnen het overzicht deze week met een dienstmededeling. Na een lang en succesvol dekseizoen in Frankrijk zijn Malito de Rêve en Denzel van ’t Meulenhof terug in Sint-Niklaas aangekomen. Ze zijn vanaf nu terug dagelijks beschikbaar met vers sperma. Contacteer ons voor meer informatie.

Lanaken

Over naar Lanaken dan, waar de nakomelingen van onze hengsten zowel bij de vijfjarigen (Steven Verwaeren op Dylano van de Heide Z, v. Denzel van ’t Meulenhof) als bij de zesjarigen (Loic Cannaert op E-Risingson Z, v. Elvis Ter Putte) de overwinning in de wacht wisten te slepen. Fortune R Z (v. Fantomas de Muze) werd op zijn beurt zesde met Roy Van Beek bij de vierjarigen en bij de driejarigen tot slot, was er een vierde plaats voor Nobel van de Vrombautshoeve Z (v. Nabab de Rêve).

Beervelde

Op het Flanders Horse Event in Beervelde sprong Gilles Thomas naar de vierde plaats in de GP op Konak (v. Nabab de Rêve). Christof Deraedt en Beijing Z (v. Bamako de Muze) reden naar een vierde plaats in een 1.40m-rubriek.

Bij de jonge paarden waren er opvallende resultaten voor Dayro Arroyave en Nasty Boy de Muze (v. Bamako de Muze). Ook Monseigneur (v. Nabab de Rêve) deed het goed met Felipe Coutinho Mendonca Nagata in het zadel.

GCT/GCL Londen

Eros (v. Querlybet Hero) en Olivier Robert toonden in grootse vorm te zijn op de GCT/GCL-manche in Londen. Ze pakten een vierde en een vijfde stek in 1.45m-rubrieken.

Ommen

Nog meer Querlybet Hero-troeven in het Nederlandse Ommen, waar Pieter Clemens en Icarus tweede eindigden in de GP. Mikael Forsten en Nabab’s Atlanto (v. Nabab de Rêve), volle broer van Cadeau de Muze, sloten aan op de vierde plaats. Navarone Z (v. Nabab de Rêve) stond met Gerben Morsink op plek zeven. Dit laatste duo won in Ommen ook al een 1.50m-rubriek, waarin Pieter Clemens en Icarus op plek vijf stonden. Bas Moerings en Fosther (v. Vigo d’Arsouilles) werden eveneens vijfde, maar dan in een proef 1.45m en schreven bovendien de Puissance op hun naam.

Del Mar

Ook in Del Mar een opvallende prestatie voor een nazaat van Querlybet Hero. Firestone S werd zevende in de GP, gereden door John Pearce.

Münster

De overwinning in een 1.50m-proef in Münster ging naar Werner Muff en Jolie van het Molenhof (v. Nabab de Rêve). Dit duo werd ook nog vierde in een 1.45m-rubriek. In de GP van Münster ging de tiende plaats ook naar een nakomeling van Nabab, namelijk Gravity of Greenhill, gereden door Julien Anquetin, nadat deze combinatie ook al derde werd over 1.50m. Ook Christian Weier en Global (v. Nabab de Rêve), halfbroer van Fantomas de Muze en Lector vd Bisschop, liet zich opmerken met een tweede plaats in een 1.50m-rubriek.

Kronenberg

Bij de vijf- en zesjarigen in Kronenberg sprong Thiago Ribas da Costa zich in de kijker met Never Before d’Arsouilles (v. Elvis Ter Putte) en ook E-Risingson Z (v. Elvis Ter Putte), winnaar op het Z-Festival, was goed voor een aantal klasseringen met Loic Cannaert. Marcos van de Oude Heihoef (v. Elvis Ter Putte) deed hetzelfde bij de zevenjarigen met Tom Dhaeyere.

Samorin

Nimrod de Muze Z (v. Nabab de Rêve) pakte een eerste en een derde plaats in twee proeven 1.45m en eindigde bovendien zevende in de GP2* van Samorin met Laurent Goffinet in het zadel. Bij de zevenjarigen sprong Romy Herzig zich in de kijker met Chamonix de Rêve (v. Nabab de Rêve). Gotham City PL (v. Filou de Muze) werd met Omer Karaevli eerste en vierde in twee rubrieken 1.40m.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top