In Memoriam: Vigo d’Arsouilles (1998 – 2019)

Nieuws

In Memoriam: Vigo d’Arsouilles (1998 – 2019)

Het was toch een beetje een donderslag bij heldere hemel toen een koliekaanval afgelopen weekend onze grote vriendelijke reus Vigo d’Arsouilles velde. De wereldkampioen van 2010 kwam helaas niet als winnaar uit de strijd en leeft vanaf nu verder in zijn talloze nakomelingen.

Wereldkampioen

Vigo d’Arsouilles werd geboren in 1998 bij fokker Didier Viaene. In 2001 werd hij goedgekeurd bij BWP. Later werd hij ook nog goedgekeurd voor SBS, Holstein, SF, KWPN en OS. Hij was een zoon van onze andere te vroeg overleden trots, Nabab de Rêve, uit de merrie Illico d’Arsouilles, een dochter van Fleuri du Manoir. Zijn moederlijn is doorspekt met andere paarden die zelf ook op topniveau hebben gepresteerd in de internationale springsport, maar zijn eigen verhaal is natuurlijk grotendeels geschreven door zijn wereldtitel in 2010 onder het zadel van Philippe Le Jeune, die na het overlijden van zijn kampioenenpaard zelf ook zeer emotioneel reageerde, getuige daarvan zijn berichten op sociale media. Philippe Le Jeune en Vigo zijn dan ook samen groot geworden. Ruim zes jaar lang hebben ze op internationaal niveau gesprongen. Onder het zadel van Philippe werd Vigo niet alleen wereldkampioen, maar won hij verscheidene Nations Cup (onder meer in La Baule en Gijon) en de GP van Royan. De enorme lijst ereplaatsen hier opsommen, zou ons te ver leiden, maar het is duidelijk dat hun sportcarrière weinig te wensen overliet.

Fokkerijkampioen

Ook in de fokkerij is Vigo intussen een grootheid geworden, zo is hij onder meer gekroond tot BWP-ambassadeur. Consistent gaf hij zijn leeuwenhart, onmetelijk vermogen en topinstelling mee. Denk maar aan Ego van Orti, Golden Hawk (ex-Figo de Muze), Irenice Horta, Vino Z, Funky Music, Go Easy de Muze, Sandor de la Pomme, Foica van den Bisschop, Donatella-N, Vagabond de la Pomme, Fair Light van ’t Heike en zo vele andere toppers. Het is nu aan hen om in de voetsporen van hun vader te treden.

Het ga je goed, Vigo!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top