El Torreo opnieuw in de kijker

Nieuws

El Torreo opnieuw in de kijker

Bernardo Alves had El Torreo de Muze opnieuw uitstekend aan het springen in Zandhoven. Het duo pakte een tweede plaats in een proef 1.45m en met een schamel strafpunt voor tijdsoverschrijding, eindigden ze ook nog zesde in de pittige GP. Voor Levis de Muze (v. Elvis Ter Putte) was er een vijfde plaats in een rubriek 1.45m met de Griekse ruiter Ioli Mytilineou. Frederic Vernaet en Beijing Z (v. Bamako de Muze) sprongen naar een derde en een vijfde plaats in twee proeven 1.40m.

Bij de vijfjarigen in Zandhoven liet Camila 111 (v. Fantomas de Muze) zich op geen springfout betrappen met Gilles Van Hamme. Lander De Bruyn en Pina van de Moerhoeve (v. Denzel van ’t Meulenhof) bleven eveneens zonder fouten over drie dagen competitie. Joe Clee en Bullseye 111 Z (v. Bamako de Muze) waren ook bijzonder regelmatig.

Orage Optimus (v. Scendro) en Filippo Tabarini sprongen zich in de kijker bij de zesjarigen, net als Rubis Noir Jupiter (v. Vigo d’Arsouilles) met Kelly Collard-Bovy, Bliksem Mc Queen 111 Z (v. Bamako de Muze) met Joe Clee en Oakley D’axmar (v. Bamako de Muze) met Thomas Van Minnebruggen. Ook onze zesjarige Eames de Hus sprong twee nulrondjes met Bernardo Alves.

Onze nieuwe aanwinst Natkingkey SR (v. Numero Uno) pakte dan weer een eerste en een tweede plaats met Bernardo Alves in de rubrieken voor zevenjarigen. Ook Thibeau Spits en Nono vd Withoeve (v. Elvis Ter Putte) sprongen zich in de kijker. Nulronde(s) waren er ook voor Nasty Girl de Muze (v. Darco, Jordy Van Massenhove) en Nona van de Zandhoeve (v. Elvis Ter Putte, Vicky Van de Poel). Niara (v. Elvis Ter Putte) en Karel Cox wonnen dan weer de finale.

Bonheiden

De fokproducten van Stal ’t Paradijs lieten zich opmerken in Bonheiden. Zowel Pablo van ’t Paradijs (v. By Cera d’Ick) als Pretty Woman van ‘t Paradijs (v. Vigo d’Arsouilles) vielen in positieve zin op met Astrid Rooms. Bij de zesjarigen noteerden we een of meer dubbele nulrondes van Glenn Praet met Ola van ’t Bosveld (v. Scendro), Valentijn De Bock met Odin van ’t Merelsnest (v. Vigo d’Arsouilles) en Elad Yaniv met Jumping Star B (v. I’m Special de Muze).

Tot slot sprongen onze fokproducten Call Me de Muze Z (v. Clarissimo Z, Koen Vereecke) en Elle Flip de Muze Z (v. Elvis Ter Putte, Anneliese Prag) in het oog bij de zevenjarigen met drie keer een dubbele nulronde op drie starts, waarbij Elle Flip de Muze ook de finale op haar naam schreef. Drie keer dubbel nul werd overigens geëvenaard door Mara vd Bisschop (v. Elvis Ter Putte, Christophe Vanderhasselt).

In de GP van Bonheiden sprong Ann-Sophie De Reviere naar de tiende plaats met Jade van het Groene Dak (v. Nabab de Rêve). Ook Lector vd Bisschop en Koen Vereecke deden het twee keer zonder fouten in proeven 1.30m-1.40m.

Praag

VDL Glasgow vh Merelsnest (v. Nabab de Rêve) sprong zich in de kijker op het CSIO3* in Praag met winst in de Nations Cup een een derde plaats in de GP met zijn vaste ruiter Jur Vrieling. Heroine de Muze (v. Tinka’s Boy) en Taizo Sugitani maakten deel uit van het bronzen Japanse team.

Zonder fouten sprong ook Namaco van ’t Keldertje (v. Bamako de Muze) twee keer bij de zes- en zevenjarigen in Praag met David Simpson, net als Presley-S (v. Elvis Ter Putte) met Jan Stetina.

Ranshofen

In het Oostenrijkse Ranshofen liet Napoleon C (v. Vigo d’Arsouilles) zich van zijn beste kant zien bij de zevenjarigen, gereden door Joana Schildknecht. Jenson (v. Denzel van ’t Meulenhof) deed hetzelfde bij de zesjarigen met Katrin Esser.

Riesenbeck

Olympus van de Molenberg (v. Vigo d’Arsouilles) en Karl Brocks jr maakten indruk bij de vijf- en zesjarigen in Riesenbeck met twee overwinningen en een zesde plaats. Ook Jikke-Cara (v. Denzel van ’t Meulenhof) maakte over de drie dagen geen enkele fout met Harrie Wiering. Bij de zevenjarigen vielen Baron Z (v. Bamako de Muze) en Tobias Meyer op met twee tweede plaatsen. Ook New Life van het Hellehof (v. Elvis Ter Putte) toonde zijn goede vorm met Thibault Philippaerts.

Gijon

Luis Jesus Escobar en I’m Special The One AK (v. I’m Special de Muze) pakten twee tweede plaatsen en een vierde plaats bij de zes- en zevenjarigen in het Spaanse Gijon. Ook voor Alejandro Fernandez Sanchez en Olito Etc. (v. Malito de Rêve) viel er een nulronde te noteren.

St. Tropez

Over 1.45m in St. Tropez eindigde Evelina Tovek op vier met Dalila de la Pomme (v. Taran de la Pomme). Olivier Robert en Eros (v. Querlybet Hero) voegden daar nog een vierde plaats in een proef 1.50m aan toe.

Wierden

In het Nederlandse Wierden pakten Gerben Morsink en Navarone Z (v. Nabab de Rêve) een vierde plaats in een proef 1.45m en eindigden ze bovendien tweede in de GP. Voor Megan Laseur en de pas achtjarige Humbertha (v. Vigo d’Arsouilles) was er een tweede plaats weggelegd in een rubriek 1.40m.

STX Cyclus

We werpen ook nog even een blik op de laatste cyclusmanche van deze verkorte jaargang, die doorgang in Basècles. Christophe De Brabander en onze vijfjarige hengst Jardy de Muze tekenden opnieuw voor een fraaie nulronde.

Bij de zesjarigen sprong Bert Panneels naar de tweede plaats met Ogina vd Bisschop (v. Vigo d’Arsouilles). Christof Deraedt en Oilily van ’t Smisveld (v. Scendro) pakten de zesde plaats. Koenraad Bauters en Otella van de Meerse (v. Bamako de Muze) stonden op plaats acht.

De winst in de rubriek voor zevenjarigen ging naar Jean-Christophe De Grande en Naturele van het Reigershof (v. I’m Special de Muze), voor Tom Verduyn op Nueva Epoca de Regor (v. Nabab de Rêve). Jelle Limbourg en Hunger Games du Champ du Bois (v. Elvis Ter Putte) finishten op plaats negen.

Varia

Tot slot vermelden we nog de zege van Nestor (v. I'm Special de Muze) op het BK voor zevenjarige eventingpaarden met Wouter De Cleene.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top