Festival in Bornival

Nieuws

Festival in Bornival

Met de Belgische Kampioenschappen in volle gang, kijken we nog even terug naar vorig weekend, waar een aantal van onze hengsten opnieuw de show stalen.

Niet in het minst onze zevenjarige Navajo van ’t Vianahof, die drie dubbele nulrondes afrondde met een derde plaats in de finale als kers op de taart. Ook Nora de Mariposa (v. Elvis Ter Putte, Loris Berrittella), Home Made PL (v. Filou de Muze, Philippe Le Jeune) en Home Run PL (v. Filou de Muze, Philippe Le Jeune) lieten zich zien bij de zevenjarigen.

Bij de achtjarigen won Massimo van d’Abdijhoeve (v. Bamako de Muze) met Koen Vereecke de finale voor achtjarigen. Vereecke eindigde ook nog vierde met ons fokproduct Call Me de Muze Z (v. Clarissimo Z). Missouri van ’t Ruytershof (v. Bamako de Muze) en Pilar Lucrecia Cordon pakten plaats vijf. Ook Margriet de Mariposa (v. Nabab de Rêve, Patricia Guery), M&M v/d Spelonckhoeve (v. Elvis Ter Putte, Charlotte Bettendorf), Mara vd Bisschop (v. Elvis Ter Putte, Christophe Vanderhasselt) en Pikap de Muze Z (v. Ponsee V, Christophe Vanderhasselt) sprongen een of meerdere nulrondes.

In de GP van Bornival was er een vijfde plaats voor Nababette Z (v. Nabab de Rêve) met Charlotte Bettendorf. Dit duo werd ook nog derde in een proef 1.40m. In diezelfde rubriek eindigde Rik Hemeryck op vijf met Morfine de Muze (v. Nabab de Rêve).  Just Energie (v. Nabab de Rêve) en Vincent Lambrecht wonnen dan weer een andere proef 1.40m. Koen Vereecke en Kasanova de la Pomme noteerden eveneens een nulronde over 1.40m.

St. Tropez

Op het eerste vijfsterrenconcours na de coronapauze hebben Niels Bruynseels en Gancia de Muze (v. Malito de Rêve) opnieuw toegeslagen. Ze wonnen een proef 1.55m met barrage. Olivier Robert en Eros (v. Querlybet Hero) pakten een derde plaats over 1.50m.

Jérôme Guery en de pas achtjarige Great Britain V (v. Nabab de Rêve) pakten een tweede plaats over 1.45m. In de Six Bar sprong Mathieu Billot naar een gedeelde tweede plaats met Makalele van ’t Meulenhof (v. Elvis Ter Putte).

In de tweesterrenrubrieken was er een tweede plaats voor Malissa de Muze (v. Vigo d’Arsouilles) met Lorenzo De Luca en won Hello Zachary (ex-Markies van de Donkhoeve, v. Elvis Ter Putte) een proef 1.40m met Scott Brash.

Drammen

De negenjarige Guinness (v. Nabab de Rêve) en Harry Allen toonden zich in het Noorse Drammen met een tweede en een vierde plaats in twee rubrieken 1.45m. Solveig Fotland Newermann en Niara’s STB Boy I Z (v. Nabab de Rêve) sprongen naar de tweede plaats in een proef 1.40m.

Opglabbeek

Bij de zeven- en achtjarigen in Opglabbeek waren er louter nulrondjes voor Wilm Vermeir en N-Joy van ’t Hellewater (v. Elvis Ter Putte). Ook Louise Losfeld met Miss Luna Duresses (v. Nabab de Rêve) en Stijn De Coninck met Nell van de Coninckshoeve (v. Vigo d’Arsouilles) lieten zich opmerken.

In de rubrieken voor zesjarigen eindigde Lola De Braekeleer op vijf met Olympia Ter Doorn (v. Scendro). Verder waren ook Mart-Sander Aarma op Only de Wiqui (v. Elvis Ter Putte) en Brecht Goossens met Oechie K (v. I’m Special de Muze) succesvol.

Jeugd

Op het jeugdconcours in Valkenswaard sprong Claire Putters en Copain de Muze (v. Bamako de Muze) naar het zilver in een rubriek 1.50m. In Fontainebleau eindigde Alice Laine vijfde in de GP voor Junioren met Emerald Sitte (v. Nabab de Rêve). Dit duo pakte ook het goud in de Nations Cup met het Franse team.

Lier

Op de Gold League in Lier sprong Bart Olaerts naar een vierde plek met Jada van de Gaverranch (v. Querlybet Hero) in de GP.

Varia

In de GP3* van Traverse City pakte Beezie Madden het zilver met Chic Hin d’Hyrencourt (v. Taran de la Pomme). Coquimbo (v. Filou de Muze) en Radovan Cibere sprongen twee nulrondjes bij de zes- en zevenjarigen in het Tsjechische Olomouc.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top