El Torreo en Elvis youngsters schitteren

Nieuws

El Torreo en Elvis youngsters schitteren

Youngsters

De verscheidene concoursen onder de Iberische voorjaarszon bieden telkens een platform voor een hele rist jonge paarden. Deze week richten we ons op de nakomelingen van Elvis Ter Putte en El Torreo de Muze die in het oog sprongen.

In Valencia leverden de vijfjarige El Star van ’t Ameldonk Z (Andrew Saether) en de zesjarige El Future van ’t Ameldonk Z (Demi van Andel) prima reclame voor hun vader El Torreo de Muze. Iets verderop in Vilamoura was het aan Fulldollar De Raygade om bij de zesjarigen een topindruk na te laten.

Ook de zonen en dochters van Elvis Ter Putte blijven bevestigen. Irish du Caillou (7-jarigen, Letizia Malfanti), Loverboy B (5-jarigen, Stephi De Boer) scoorden in Oliva. Mathias Hazebroek deed hetzelfde met Oliano G bij de zevenjarigen in Lier en Rodrigo Bass met In and Out DB in Valencia.

Oliva, Valencia & Vejer de la Frontera

Koen Vereecke en ons fokproduct Call Me de Muze Z (v. Clarissimo Z) pakten plaats vijf in de GP1* van Oliva. In Valencia won Bart Jay Junior Vandecasteele een rubriek 1.40m met Esprit de l’Esprit Z (v. Elvis Ter Putte).

In Vejer de la Frontera pakte Pieter Clemens plaats acht met Icarus (v. Querlybet Hero) in de GP. Winst was er voor Morton van ’t Merelsnest (v. Nabab de Rêve) en Richard Vogel in het 1.45m. In diezelfde proef eindigde Alexander Butler op vier met Gaston d’Ecaussinnes (v. Malito de Rêve). Wilm Vermeir en N-Joy van ’t Hellewater (v. Elvis Ter Putte) stonden vooraan in een rubriek 1.40m.

Ornago & Vilamoura

Plaats twee in de GP2* van Ornago ging naar Harry Allen op Guinness (v. Nabab de Rêve). In de GP van Vilamoura ging plaats vier dan weer naar Romain Dreyfus en Fernando van het Posthuis (v. Nabab de Rêve).

Wellington

Bravo Bellissimo Z (v. Bamako de Muze). Ashley Vogel en haar twaalfjarige merrie pakten plaats drie in GPU25 en voegden daar nog plaats twee in een proef 1.45m aan toe. Chic Hin d’Hyrencourt (v. Taran de la Pomme) en Beezie Madden pakten de zesde stek in de GP3* van Wellington.

Lier

Een zware GP van Lier leverde toch nog een tweede plaats op voor de pas negenjarige Naturelle vh Legitahof Z (v. Nabab de Rêve) en Tristan Guisson. Deze combinatie pakte ook nog een vijfde stek over 1.40m. Nirvana de la Pomme (v. Elvis Ter Putte) en Joris Vergauwen eindigden derde in een proef 1.40m, No Limit vh Legita Hof Z (v. Nabab de Rêve) en Aurelia Guisson op zes. Ook Frederic Vernaet en Beijing Z (v. Bamako de Muze) pakten een derde plaats op die hoogte.

Royan

In het Franse Royan schitterde de intussen zeventienjarige Eros (v. Querlybet Hero) met Olivier Robert. Het duo won een proef 1.40m en eindigde ook nog derde over dezelfde hoogte. Ook Elize (v. Bamako de Muze) en Aymeric de Ponnat lieten zich opmerken met een derde plaats in het 1.45m en een tweede plek in de GP. In die laatste proef stonden Alexis Deroubaix en Kitona de Muze (v. Vigo d’Arsouilles) overigens op vier.

NRPS

Goed nieuws ook vanop het eventingfront. Next Level Leipheimer ES (v. Leipheimer van 't Verahof) is aangewezen voor de NRPS hengstenshow in de fokrichting eventing.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top