Laat die derde fase maar komen

Nieuws

Laat die derde fase maar komen

Speciale omstandigheden hebben onze jonge hengsten niet kunnen tegenhouden om zich van hun beste kant te laten zien tijdens de tweede fase van de BWP-hengstenkeuring. Drie van onze kornuiten mogen zich dan ook onder het zadel presenteren voor de jury tijdens de derde fase.

Een resultaat waar we uiteraard opgetogen mee zijn: “Ik ben zeer tevreden met het resultaat van de tweede fase. Ik denk dat we drie hengsten hebben doorverwezen gekregen die een bijdrage kunnen leveren aan de springpaardenfokkerij en die zich goed hebben laten zien. Het zijn moderne hengsten met bloed en vermogen”, licht Joris De Brabander toe.

De eerste is Sambucci de Muze, een zelfgefokte zoon van Scendro uit de nu negenjarige Malissa de Muze. Malissa is een dochter van Vigo d’Arsouilles en gaat dan terug op onze topmerrie Cordula de Laubry. Sambucci maakte indruk bij het vrijspringen met zijn techniek, lichaamsgebruik en reflexen. Dat hebben ze ook in Nederland gemerkt en dus is hij voor de helft verkocht aan de prestigieuze VDL Stud.

Ook Cavalier Russe Z beschikt over een uitzonderlijke pedigree. Vader Casall ASK behoeft weinig introductie. Hij was jarenlang een van de beste springpaarden ter wereld onder Rolf-Göran Bengtsson en heeft ook in de fokkerij intussen ruimschoots zijn sporen verdiend. De moeder van Cavalier Russe is al even bekend. Met Jos Lansink sprong Valentina van ’t Heike (v. Nabab de Rêve) immers op alle grote concoursen en kampioenschappen.

Tot slot is er ook nog Valentino Boy. Zoals zijn naam misschien al doet vermoeden, is hij geboren op 14 februari 2018. Hij is een zoon van Vivant van de Heffinck, zelf op het hoogste niveau succesvol met Cassio Rivetti en Chris Chugg. Moeder Carlina IV zegevierde eveneens in de topsport met onder meer Pius Schwizer, Ulrich Kirchhoff en Oleksandr Onyschenko. Het betreft de moederlijn die eerder ook al de stempelhengsten Corrado I en Chellano Z voortbracht.

“De drie hengsten passen zeer goed in de filosofie van Stal de Muze. Ze komen uit goede stammen, met zowel vaders als moeders die goed in sport hebben gepresteerd. Het is fijn om vast te stellen dat die filosofie zijn vruchten afwerpt”, aldus Joris.

Naast de jonge hengsten die we zelf hebben voorgesteld, zijn er ook nog heel wat veelbelovende paarden doorverwezen die afstammen van een Stal de Muze-hengst, zoals:

  • Twee zonen van Bamako de Muze (waarvan één uit een moeder van Nabab de Rêve);
  • Een zoon van By Ceira d’Ick;
  • Een tweede zoon van Scendro (eveneens uit een moeder van Vigo d’Arsouilles). Deze Sultan de Muze werd eveneens door ons gefokt, maar voorgesteld door Suus Kuyten Horses BV;
  • Twee zonen van Matisse de Mariposa;
  • Een zoon van Vigo d’Arsouilles.

Onze welgemeende felicitaties aan alle fokkers, eigenaars, voorstellers en andere betrokkenen.

Laat die derde fase maar komen!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top