Loading...
Jonge talenten doen het beste verhopen voor 2021

Nieuws

Jonge talenten doen het beste verhopen voor 2021

2020 is bijna voorbij. "Gelukkig maar", horen wij jullie denken. In 2021 kan het enkel maar beter gaan, maar niet voor deze terugblik op de laatste twee weken internationale competitie van dit jaar. De vele goede prestaties in de jonge paardenrubrieken doen alvast het beste verhopen voor 2021.

Lier

Beginnen doen we dicht bij huis, in het Lierse Azelhof. Konak (v. Nabab de Rêve) en Gilles Thomas verzilverden daar hun goede vorm met een tweede plaats in de GP. Ook Sanne Thijssen en Hi There (v. Nabab de Rêve) deden het prima, met winst in een proef 1.40m. Voor Tamara Klop op Happy Handsome (v. Elvis Ter Putte) was er nog een derde plaats, eveneens over 1.40m. De week ervoor noteerden we in het Azelhof eveneens een zege op niveau 1.40m voor Oleksander Prodan en Dakar (v. Nabab de Rêve). In diezelfde rubriek eindigden Beijing Z (v. Bamako de Muze) en Frederic Vernaet op plaats drie.

Verder ook nog een hele rist uitstekende prestaties bij de jonge paarden. Bij de vijf- en zesjarigen onder meer voor Emir du Coeur des Collines Z (v. Elvis Ter Putte, Catherine van Roosbroeck), O’Neil de Yeselo (v. Elvis Ter Putte, Johan Wenselaers), Full Option du Borget (v. Vigo d’Arsouilles, Agustin Covarrubias), Nouvelle Cera du Maillet Z (v. Nabab de Rêve, Laurent Thirion), Scarlina de Tiji (v. Scendro, Niels Bruynseels), Pipa de Yeselo (v. Bamako de Muze, Johan Wenselaers), O’Neill van ’t Eigenlo (v. Vigo d’Arsouilles, Nick Vrins), Olala (v. Scendro, Maud Pietroniro), Positif van ’t Paradijs (v. Bamako de Muze, Astrid Rooms), Orage Optimus (v. Scendro, Filippo Tabarini), Oakley d’Axmar (v. Bamako de Muze, Thomas Van Minnebruggen) en Opportunity Vitseroel (v. Elvis Ter Putte, Christophe Vanderhasselt).

Bamalou de l’Ecuyer (v. Bamako de Muze, Valentin Marcotte), Nikita van de Koekelberg (v. Filou de Muze, Steven Vermeir), No Limit vh Legita Hof Z (v. Nabab de Rêve, Aurelia Guisson), Negredo de Muze (v. Elvis Ter Putte, Jack Whitaker) en Nirvana de la Pomme (v. Elvis Ter Putte, Joris Vergauwen) deden hetzelfde bij de zevenjarigen.

Opglabbeek

Op in het Sentower Park werd er nog een laatste keer internationaal gestreden in 2020. Frank Schuttert en Kinky Boy van het Gildenhof (v. Nabab de Rêve) veroverden er de achtste plaats in de GP2*.

In de rubrieken voor jonge paarden vielen de prestaties op van Daisy McKinlay met King Kong BH (v. Vigo d’Arsouilles) bij de vijfjarigen, Melissa Zerbini met Ohla Pika (v. Nabab de Rêve), Nick Vrins met O’Neill van ’t Eigenlo (v. Vigo d’Arsouilles) en Pieter Kenis met S’Oakley Z (v. Scendro) bij de zesjarigen. In de proeven voor zeven- en achtjarigen waren de foutloze omlopen voor Mona de Regor (v. I’m Special de Muze, Benedikte Serigstad Endresen), Mega Special DC (v. I’m Special de Muze, Gilles Nuytens), Elnica CL Z (v. Elvis Ter Putte, Benedikte Serigstad Endresen), Narco S (v. Nabab de Rêve, Marinus Den Doelder), Nikias Ligie V.V. (v. I’m Special de Muze, Pieter Devos), Milow-Prova (v. Nabab de Rêve, Simon Prouvé), Nike Prova (v. Elvis Ter Putte, Tim Prouvé), Niara (v. Elvis Ter Putte, Marit Haarr Skollerud) en Nasty Jack van d’Abdijhoeve (v. Elvis Ter Putte, Wouter Devos).

Gorla Minore

Bij de jonge paarden waren het de zesjarige Jotage B (v. Denzel van ’t Meulenhof, Giulia Martinengo Marquet) en de zevenjarige Ibiza Z (v. I’m Special de Muze, Leon Thijssen) die van zich lieten horen.

Overige

In het Poolse Sopot sprong Aleksandra Dabkowska zich in de kijker met Primus van ’t Vianahof (v. Vigo d’Arsouilles) in de proeven voor vijf- en zesjarigen. Ook Elizabeth Z (v. Elvis Ter Putte) en Aleksandra Lusina-Golas zorgden voor enkele nulrondjes.

Plaats zes in de GP4* van Wellington, ging naar Jessica Springsteen op Don Juan van de Donkhoeve (v. Bamako de Muze).

Op het vijfsterrenevenement in Riyadh, sprong de achtjarige Hannah-Gold (v. Nabab de Rêve) naar plaats drie in een 1.40m-rubriek met Mohd Osama El Borai in het zadel.

In São Paulo tot slot was er een vijfde plaats voor Tomas Podolsy Rossilho op WFH Elodice van het Hellehof (v. Querlybet Hero).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top