Loading...
Kasanova imponeert in Oliva

Nieuws

Kasanova imponeert in Oliva

Oliva

Jammer dat het wedstrijdseizoen zo goed als ten einde is, want Kasanova bewees vorig weekend in topvorm te zijn. De tienjarige zoon van Bamako de Muze pakte het brons in de GP van Oliva en snelde ook nog naar een zesde plaats in de rankingproef op donderdag. In die laatste proef was er overigens nog een derde plaats voor Charlotte Bettendorf en Nababette Z (v. Nabab de Rêve). Alexander Butler en Gaston d’Ecaussinnes (v. Malito de Rêve) klasseerden zich twee keer op niveau 1.40m.

Bij de jonge paarden was Orage Optimus (v. Scendro) nogmaals succesvol met Filippo Tabarini in het zadel. Het duo liet geen enkele fout optekenen over drie dagen competitie bij de 6-jarigen.

Barroca d’Alva

Wat een terugkeer ook voor Karin Donckers na haar blessure. Op het CCI4*-S in het Portugese Barroca d’Alva bezette ze meteen de eerste twee plaatsen. Winnen deed ze met Fletcha van ’t Verahof (v. Vigo d’Arsouilles). Tweede werd ze met onze hengst Leipheimer van ’t Verahof, uiteraard de volle broer van Fletcha.

Opglabbeek

Net als in Oliva viel de nafok van Scendro ook op in Opglabbeek. Sensei Z (v. Scendro) en Axel Vandoorne wonnen er de finale voor 6-jarigen. Ook Ocean van ’t Paradijs (v. Bamako de Muze, Astrid Rooms), Eagle Eye Birdavenue Z (v. El Torreo de Muze, Nando De Miranda), Olilia vd Bisschop (v. Vigo d’Arsouilles) en Iashin Sitte (v. Bamako de Muze, Catherine Gustin) lieten zich opmerken in die leeftijdscategorie.

Bij de 5-jarigen waren er foutloze omlopen voor Pablo van ’t Paradijs (v. By Cera d’Ick, Astrid Rooms), Pretty Woman van ’t Paradijs (v. Vigo d’Arsouilles) en Positif van ’t Paradijs (v. Bamako de Muze, Charlotte Rooms).

In de rubrieken voor 7- en 8-jarigen tot slot, pakte Juri Sokolovski de vierde plaats in de finale met I’m Viva la Resistence (v. I’m Special de Muze). Tim Prouvé (Nike Prova, v. Elvis Ter Putte), Simon Prouvé (Milow Prova, v. Nabab de Rêve), Therese Søhol Henriksen (Ninja JW van de Moerhoeve, v. Elvis Ter Putte), Anna Hästbacka (Ici Molga D, v. Denzel van ’t Meulenhof) en Wilm Vermeir (N-Joy van ’t Hellewater, v. Elvis Ter Putte) toonden eveneens hun klasse in deze proeven.

Overige

In de GP2* van Barcelona was er een tweede plaats voor Olivier Robert en de intussen zestienjarige Eros (v. Querlybet Hero). Bij de jonge paarden in Ornago, liet Marco Della Valle twee nulrondes optekenen met Diamant (v. Elvis Ter Putte).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top