De streak van Lector

Nieuws

De streak van Lector

Sinds 1 mei van dit jaar startte Lector in veertien internationale rubrieken op minstens driesterrenniveau. Twaalf keer eindigde hij in de top acht van de desbetreffende proef, waarbij het moet opgemerkt worden dat de enige twee keren dat hij niet vooraan stond, inloopproeven waren (waarin hij overigens geen enkele springfout maakte). Een onwaarschijnlijke streak van Lector en Koen, met als hoogtepunten uiteraard de winst in de GP5* en de Nations Cup van Sopot. Goed voor bijna EUR 100.000 prijzengeld dit jaar alleen al.

Afgelopen weekend waren ze er weer vooraan bij in de GP3* van Ommen. Ze eindigden als vierde. Eerder pakten ze ook al de achtste plaats in een proef 1.55m en de zesde plaats in een proef 1.50m.

Nieuw en ook weer niet nieuw is Negredo de Muze. Deze tienjarige zoon van Elvis Ter Putte uit Michael Whitaker’s voormalige GP-merrie Portofino (v. Habsburg) is terug van even weggeweest en zal door Koen worden uitgebracht in de (top)sport. In Ommen begonnen ze alvast goed met onder meer een derde plaats in een rubriek 1.45m.

Nog in Ommen pakte Gerben Morsink de zesde plek in de GP met Navarone Z (v. Nabab de Rêve). Eric Ten Cate werd vierde in een 1.40m-proef op Nada van Spieveld (v. Elvis Ter Putte). In de GP1* eindigde Denny Olde Agterhuis op plaats vijf in het zadel van Fairwings (v. Nabab de Rêve).

Valkenswaard

Kevin Jochems en Flying Jackie (v. Nabab de Rêve) werden vierde in het 1.50m op de graspiste van de Longines Tops International Arena. In de GP sprong Jack Ryan zich in de kijker met Eagle vd Wolfsakker Z (v. Elvis Ter Putte). Petronella Andersson en Ollister du Lys (v. Scendro) klasseerden zich in het 1.40m.

Calgary

Winst was er voor Tiffany Foster en Battlecry (ex-Olympus van de Molenberg, v. Vigo d’Arsouilles) in een 1.55m-proef op Spruce Meadows. De GP5* leverde een tiende stek op voor Lillie Keenan en Fasther (v. Vigo d’Arsouilles).

Royan

In het Franse Royan greep Romain Moresve de derde plaats in een rankingproef op Eup and Go du Lavoir (v. Vigo d’Arsouilles). Marie Demonte en Feticheur Riverland (v. I’m Special de Muze) waren goed voor een vijfde plaats over 1.40m.

San Giovanni in Marignano

Op Italiaanse bodem tot slot, snelde Martina Lain naar de tiende plaats in de GP2* van San Giovanni in Marignano. Ze zadelde daarvoor Nestor (v. Elvis Ter Putte).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top