De Muze @ Lanaken

Nieuws

De Muze @ Lanaken

WK Zangersheide

Mooie successen voor de (nakomelingen van) hengsten van Stal de Muze op het WK voor Jonge Springpaarden in Zangersheide. In de finale voor zevenjarigen telden we liefst drie nazaten van Vigo d’Arsouilles, waaronder Malissa de Muze (Lorenzo De Luca), die de eerste kwalificatie won en bovendien de halfzus is van onze hengsten Fantomas de Muze en Lector vd Bisschop. De andere Vigo-nazaten waren Vida Loca Della Marca (Agustin Covarrubias) en Van Halen Z (Guido Klatte). Carembar de Muze had twee nakomelingen in de eindstrijd, Hotspot (Wilm Vermeir) en Che de Kezeg Z (Cyril Cools). Tot slot zorgde Melia de Regor ervoor dat ook het bloed van Elvis Ter Putte in de finale vertegenwoordigd was.

Bij de zesjarigen waren er finaleplaatsen voor Nixon van ’t Meulenhof (v. Denzel van ’t Meulenhof, Harrie Smolders), I’m Special Gold B (v. I’m Special de Muze, Jos Verlooy), Calanta de Muze (v. Cadeau de Muze, Ivan Dalton) en Nueva Epoca de Regor (v. Nabab de Rêve, Tom Verduyn). Thibaut Huyvaert en Orphy van de Kruishoeve (v. Elvis Ter Putte) zorgden op hun beurt voor een dubbele nulronde in de finale voor vijfjarigen.

Cadeau de Muze en William Whitaker werden tot slot knap negende in de Sires of the World.

Internationaal

Voor het overige werd er op twee- en viersterrenniveau gesprongen in het Franse St. Tropez. Lord de Muze (v. Nabab de Rêve) toonde hier in absolute topvorm te zijn. Met Mathieu Billot in het zadel maakt Lord geen enkele springfout en hij klasseerde zich dan ook drie keer op rij, respectievelijk als tweede (1.40m), zesde (1.45m) en nogmaals als tweede (1.40m).

Op het CSI2* in Beijing sprong de Chinese ruiter Ba Gen naar de tiende plaats in de GP. Hij deed dat met de merrie Kenjoy van de Spelonckhoeve (v. Nabab de Rêve).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top