Stal de Muze-producten laten overal van zich horen

Nieuws

Stal de Muze-producten laten overal van zich horen

Waregem

De Nabab-nakomelingen lieten van zich horen in de GP5* met een vijfde plaats voor Gilles Thomas op Konak en een zesde plaats voor James Wilson op ons fokproduct Imagine de Muze.

1.40m-rubrieken en Firefly W (v. Nabab de Rêve), het is een gouden combinatie. Met Matthew Sampson voegde de hengst nog maar eens een overwinning toe aan zijn palmares, ditmaal in Waregem. In diezelfde rubriek stond Joris Vergauwen op vier met Tresor d’Arsouilles (v. Taran de la Pomme). Karline en Lector vd Bisschop deden het ook dubbel nul in deze proef en werden elfde.

Met Fantomas de Muze deed Karline het ook opnieuw uitstekend. Een achtste plaats in de GP2* was het resultaat.

Bij de jonge paarden was er nog een vijfde plaats voor Jérôme Guery op Great Britain V (v. Nabab de Rêve) in de finale voor zevenjarigen (1.45m).

GCT/GCL New York

De finale van de GCL/GCT streek voor het tweede jaar op rij neer in New York. Gancia de Muze (v. Malito de Rêve) presteerde alweer voortreffelijk met een tiende plaats in de GP en een derde plaats in de GCL met de Prague Lions, uiteraard met Niels Bruynseels in het zadel. In de omkaderende tweesterrubrieken, sprong de prestatie van Virginia Ingram in het oog. Met Figeac de Rêve (v. Malito de Rêve) sprong ze naar plek acht in de GP.

St. Tropez

Opnieuw raak voor Werner Muff en Jolie van het Molenhof (v. Nabab de Rêve). Deze keer streken ze neer in St. Tropez met twee vijfde plaatsen in 1.45m-proeven als gevolg. Voor Vino Z (v.Vigo d’Arsouilles) en Robin Muhr was er nog een vijfde plaats over 1.40m.

Le Coultre de Muze (v. Presley Boy) imponeerde met een vierde plaats in de GP2* na twee keurige nulrondes met Philippe Rozier.

Bonheiden

Plato de Muze Z, ons pas achtjarig fokproduct van Plot Blue uit Iphigeneia de Muze, toonde zijn talent door met Arnaud Gaublomme tweede te worden in een 1.45m-rubriek in Bonheiden. Ann-Sophie De Reviere voegde daar een vijfde plaats over 1.40m aan toe met Jade van het Groene Dak (v. Nabab de Rêve). In de GP2* sprong Lanzarote de Muze (v. Clinton) naar de zevende stek met Francisco Rocha.

Bij de jonge paarden pakte Hanne Mertens uit met Orvieto di Fer (Elvis Ter Putte x Ferly de Muze) in de proeven voor vijfjarigen. Ook Justify (v. I’m Special de Muze) en de Britse Abbe Burchmore-Eames lieten zich opmerken. Anneliese Präg en Elle Flip de Muze Z (v. Elvis Ter Putte) deden het goed bij de zevenjarigen, net als Odile Gierech op Geisha des Sequoias (v. Bamako de Muze) en Brent Gaublomme op Mara vd Bisschop (v. Elvis Ter Putte).

Canteleu

In het Franse Canteleu liep het dan weer goed voor Honeymore WV (v. Bamako de Muze), gereden door Aymeric de Ponnat. Bij de zevenjarigen liet het duo louter foutloze rondes noteren. Ook Nicole Pavitt  en Gisele d’Ecaussinnes (v. Nabab de Rêve) imponeerden zonder fouten. Ook de Portugese ruiter Duarte Romao en Calvin de Beaufour (v. Nabab de Rêve) realiseerden twee nulrondes. Bij de zesjarigen was het aan Tony Hanquinquant en Donatella du Barquet (v. Nabab de Rêve) om een hoofdrol op te eisen.

Opglabbeek

Alice Laine en Emerald Sitte (v. Nabab de Rêve) sprongen met het Franse team naar de zege in de Nations Cup voor Junioren in Opglabbeek. Het duo werd ook individueel nog tweede over 1.40m.

Bij de Young Riders werd het Belgische team tweede in de kwalificatie, met onder meer Copain de Muze (v. Bamako de Muze) en Claire Putters in het team. In de uiteindelijke Nations Cup werd het team vierde.

Overige

Flying Girl (v. Querlybet Hero) en Simone Buhofer sprongen naar een derde plaats in het Italiaanse Gorla Minore. Ze deden dat in een rubriek 1.45m. WFH Elodice van het Hellehof (v. Querlybet Hero) liet twee vijfde plaatsen noteren in de wereldbekermanche van het Braziliaanse São Paulo. Tomas Podolsy Rossilho zat in het zadel in een rubriek 1.50m en de wereldbekerproef zelf.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top