Bamako-zoon wint GP Oliva

Nieuws

Bamako-zoon wint GP Oliva

Pecorino de la Linière, een negenjarige zoon van Bamako, heeft onder Virginie Thonon afgelopen weekend de GP3* van Oliva gewonnen. Pecorino is gefokt uit de merrie Litchi de la Linière (v. Filou de Muze). De grootmoeder is Heroine de Muze (v. Tinka’s Boy). Karel Cox eindigde als achtste op Viva La Vida Z (v. Vigo d’Arsouilles).

Jérôme Guery en Great Britain V (v. Nabab de Rêve) snelden naar de zege in een rankingproef. Giavanna Rinaldi en Private Dancer van ’t Meulenhof (v. Gemini xx) sloten aan op plek vijf. In de 1.40m-rubrieken waren er zeges en/of klasseringen voor Jyrado vh Bovenhoekshof (v. By Cera d’Ick, Jérôme Guery) en Prada de la Linière (v. Fantomas de Muze, Aida Hämäläinen). Die laatste is een halfzus van onze hengsten Obama de la Linière en True Colors de la Linière. In de GP1* ging het zilver naar Clem McMahon op Grand Prix DK (v. Vigo d’Arsouilles). Ludo Philippaerts reed Nobel van de Vrombautshoeve Z (v. Nabab de Rêve) naar de vierde plaats.

Vejer de la Frontera

Iets verderop, op de Sunshine Tour, snelde Andres Vereecke naar de winst in een 1.50m-rubriek met Call Me de Muze Z (v. Clarissimo Z). Verder pakten Kevin Jochems en Flying Jackie (v. Nabab de Rêve) de vijfde plaats in een 1.50m-proef en waren er ereplaatsen op niveau 1.40m voor Giorgia de Lorenzi met Opium Ter Wilgen (v. Elvis Ter Putte) en Kevin Jochems met Looks Good de Liebri Z (v. Lector vd Bisschop).

Doha

Op het vijfsterrenconcours in Doha sprong Olga van de Kruishoeve (v. El Torreo de Muze) naar een zoveelste zege onder Simon Delestre.

Sharjah

In Sharjah (CSI5*) stonden Sophie Hinners en Special Life (v. I’m Special de Muze) op de derde plaats in een 1.55m-rubriek en op de vijfde plaats in een 1.45m-rubriek. Diezelfde amazone werd in het zadel van Helwell du Chabus (v. Elvis Ter Putte) vijfde over 1.50m.

Valencia

Alexa Ferrer en Naiade d’Elsendam (v. Nabab de Rêve) lieten zich opmerken in de GP3* van Valencia met een vierde plek. Eerder werden ze ook al vijfde in een rankingproef. Julien Gonin en Girl Queen du Forezan (v. Vigo d’Arsouilles) grepen de derde stek over 1.40m.

Neumünster

In de GP3* van Neumünster werden Hilmar Meyer en Orion Ter Doorn (v. Elvis Ter Putte) mooi derde. Gerben Morsink legde beslag op plaats acht met Navarone Z (v. Nabab de Rêve). In een 1.50m-rubriek was er een tweede plek voor Bas Moerings op Kivinia (v. I’m Special de Muze).

Opglabbeek

Het CSI4* in het Sentower Park leverde ereplaatsen op voor Robert Murphy op Hulde G (v. Vigo d’Arsouilles) en Julien Anquetin op Gravity of Greenhill (v. Nabab de Rêve) in het 1.50m, net als voor Meike Zwartjens op Denzel Tivoli Z (v. Denzel van ’t Meulenhof) in het 1.40m. In de GP1* was de zege weggelegd voor Seppe Wouters en Qoffiekoek de Muze (v. Mosito van het Hellehof).

San Giovanni in Marignano

Emiliano Liberati werd vierde in een rankingproef met Aruba Island (v. Vigo d’Arsouilles) op het CSI3* in San Giovanni in Marignano. In diverse 1.40m-rubrieken waren er klasseringen voor Nico Lupino op Next Twist van ’t Ruytershof (v. Gemini xx) en Christian Marini op Elcendila PS (v. Elvis Ter Putte).

Wellington

Slechts één foutloze combinatie in de GP3* van Wellington. De snelle vierfouters, waaronder Lucas Porter met Vigakata (v. Vigo d’Arsouilles) en Abigail McArdle met Olympia van het Eikenhof (v. Elvis Ter Putte) konden dus nog wat prijzengeld meegraaien. Ashley Vogel en Bellissimo Z (v. Bamako de Muze) werden tweede in een rubriek 1.45m. Laura Kraut en Picco Bello v/h Panishof (v. Vigo d’Arsouilles) stonden op plaats vier.

Royan

In het Franse Royan sprong Nicolas Layec naar de negende plek in de GP2* met Fee de Caryan (v. Vigo d’Arsouilles), nadat ze eerder ook al vijfde werden in een 1.40m-rubriek. Matteo Checchi won een rankingproef in het zadel van Navira (v. Nabab de Rêve).

San Miguel de Allende

Agustin Covarrubias en Full Option du Bourget (v. Vigo d’Arsouilles) tot slot, waren aan zet in het Mexicaanse San Miguel de Allende. Ze werden vijfde in het 1.45m en vierde in het 1.40m.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top