Overvloed aan foutloze rondes

Nieuws

Overvloed aan foutloze rondes

De tweede manche van de Lannoo Belgian Stallion Competition was een groot succes. Bij de vierjarigen sprongen al onze hengsten foutloos. Het gaat om Uelo de Muze (v. Libero H) en Umbello de Muze (v. Cornet Obolensky), beiden onder Yarno Geeroms. Daarnaast ook om Ultra Flip de Muze (v. Kasanova de la Pomme) met Karline, Kept Secret de l’Amitié (v. Kasanova de la Pomme) met Jordy Oostvogels en Uncle Joe van ’t Meulenhof (v. Libero H) met Jeroen De Winter.

Bij de vijfjarigen zetten Yarno Geeroms en True Colors de la Linière hun foutloze streak gewoon verder. Vorig jaar sprongen ze alle manches bij de vierjarigen nul en nu waren ze ook bij de vijfjarigen voor de tweede keer op rij foutloos. Nick Vrins en Tartufo de Muze realiseerden eveneens een indrukwekkende nulronde. Voor Tellini van ’t Ruytershof (Yarno Geeroms) was er een pechfout op de eerste hindernis waarna er een vlekkeloze ronde volgde.

Oliva

De GP2* van Oliva leverde een achtste plaats op voor Angelica Canonici op Vertigo Z (v. Vigo d’Arsouilles). Virginie Thonon en Pecorino de la Linière (v. Bamako de Muze) tekenden eerder al voor plaats vier in een 1.45m-rubriek.

Twee achtjarige nakomelingen van Mosito sprongen zich in de kijker in de GP1* over 1.40m. Het gaat om Qoup de Coeur de Muze (Megane Moissonnier) die tweede eindigde en om Qosito van de Koekoek (Thibault Philippaerts) die zich op plaats vier nestelden. Evelyne Putters en Nabeau van het Migroveld Z (v. Nabab de Rêve) werden achtste.

San Giovanni in Marignano

Mathias Nørheden Johansen en Ippolito (v. I’m Special de Muze) werden fraai tweede in de GP2* van San Giovanni in Marignano. Eerder pakten ze ook al de derde plaats in een rankingproef. De nafok van I’m Special de Muze deed het goed in de laars, want ook Niklaus Schurtenberger vergaarde het nodige prijzengeld door in het zadel van Joan vijfde te worden in een 1.40m-proef. Op hetzelfde niveau waren er nog ereplaatsen voor Giacomo Casadei (Marbella du Chabli, v. Elvis Ter Putte) en Camilla Bosio (Hervesther, v. Elvis Ter Putte).

Vejer de la Frontera

Op de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera pakte Odile Gierech de vijfde plek in een 1.50m-rubriek met Hurricane DB (v. Elvis Ter Putte). Op 1.40m-niveau noteerden we een derde plaats voor Petronella Andersson en Ollister du Lys (v. Scendro).

Abu Dhabi

Sophie Hinners en Helwell du Chabus (v. Elvis Ter Putte) grepen plaats drie in de GP2* van Abu Dhabi. Sara Hussein Saleh Al Armouti won opnieuw een 1.40m-proef met Gladiator-P (v. Nabab de Rêve). In diezelfde rubriek stond Sophie Hinners op plaats vijf met Special Life (v. I’m Special de Muze).

Samorin

In het Slovaakse Samorin piloteerde Alexis Goulet zijn Nikias Ligie V.V. (v. I’m Special de Muze) naar de tweede plek in een rankingproef en in een proef 1.40m.

Overige

Nicole Walker en Panter JVH (v. Le Blue Diamond van ‘t Ruytershof) werden negende in de GP2* op het WEF. In Valencia was er een tweede plek voor Giampiero Garofalo en Irish du Caillou (v. Elvis Ter Putte). Tot slot sprongen Christophe Vanderhasselt en Opportunity Vitseroel (v. Elvis Ter Putte) zich in de prijzen in Lier over 1.40m.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top