Winst voor Christophe en Genève in Parijs

Nieuws

Winst voor Christophe en Genève in Parijs

Longines Masters

Mooie successen voor Stal de Muze op de Longines Masters in Parijs. Christophe De Brabander won een 1.25m-rubriek met Genève de Muze (v. Vigo d’Arsouilles). Daarnaast pakte hij ook nog een zevende stek met L’Hermes de Muze (v. Elvis Ter Putte) in een proef over dezelfde hoogte.

Ook Karline was aanwezig in Parijs en zorgde met Fantomas de Muze (v. Sandro Boy) voor een twaalfde plaats in de GP2* met een schamel strafpunt voor tijdsoverschrijding. Met Fantomas’ halfbroer Lector vd Bisschop (v. Bamako de Muze) werd ze ook nog vijfde in de Six Bars.

Zowel Important de Muze (v. Erco van ’t Roosakker) als Dabelle (v. Nabab de Rêve), moeder van Jardy de Muze (v. Gemini xx), pakten met Darragh Kenny en het Europese team de zege in de Riders Cup. Met Dabelle eindigde Kenny ook nog vijfde in een Tabel C (1.50m).

In de GP tot slot, maakte Steve Guerdat voor het eerst op vijfsterrenniveau zijn opwachting met Tum Play du Jouas (v. Querlybet Hero). Een snelle vierfouter, leverde hen een negende plaats op in de eindafrekening.

Asian Games

Dubbele zege voor Stal de Muze op de Asian Games in het Thaise Pattaya. Heroine de Muze (v. Tinka’s Boy) sprong er naar individueel- en teamgoud met Taizo Sugitani.

Salzburg

Gentiane de la Pomme (v. Shindler de Muze) en Wilm Vermeir sloegen hun slag in het Oostenrijkse Salzburg. Het duo versierde een tweede plek in een proef 1.50m. Ook William Whitaker liet fraaie dingen zien met zijn Cadeau de Muze (v. Nabab de Rêve). Ze werden vierde over 1.55m en negende in de afsluitende GP.

In de GPU25 was het zilver weggelegd voor Giulia Levi. Zij reed de dertienjarige Van Dutch Z (v. Vigo d’Arsouilles).

Opglabbeek

Cordula de Laubry deed haar reputatie als absolute topmerrie dit weekend weer alle eer aan. Niet alleen Fantomas de Muze en Lector vd Bisschop schitterden, ook hun halfbroer Global (v. Nabab de Rêve) liet van zich horen. Met Christian Weier werd hij tweede in de GP van Opglabbeek.

Barcelona

In Barcelona tot slot, pakte Olivier Robert een vierde plek in een 1.40m-proef met Eros (v. Querlybet Hero). Een andere rubriek over dezelfde hoogte leverde een tweede plek op voor Jérôme Gachignard en Great Miracle (v. Shindler de Muze) en in de GP2* tot slot, eindigde Mathilda Figarella op negen met Nic Nac Z (v. Nabab de Rêve).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top