Wie stopt Lector?

Nieuws

Wie stopt Lector?

In het vorige nieuwsbulletin berichtten we nog dat Lector in zijn laatste vijf internationale proeven vijf keer in de top vijf eindigde. Afgelopen weekend trok hij die lijn gewoon door. Op JPM International in Kessel werd hij onder Koen Vereecke derde in het 1.50m op vrijdag en zevende in de GP.

Koen toonde zich ook met L’Esmeralda van ’t Meulenhof (v. Nabab de Rêve), waarmee hij tweede en derde werd in twee1.45m-proeven. Met Oilily de Muze (v. Vigo d’Arsouilles) won hij een rubriek 1.40m.

CSI5*

Verscheidene concoursen op het allerhoogste niveau leverden vorige week eveneens mooie resultaten op. Zo won Ashley Vogel een 1.45m-rubriek in Vancouver op Bellissimo Z (v. Bamako de Muze). In de Nations Cup pakte het Amerikaanse team brons dankzij onder meer Lacey Gilbertson en Karlin van ’t Vennehof (v. Fantomas de Muze).

Ook in het Zwitserse St. Gallen werd een landenwedstrijd betwist. Het Braziliaanse team eindigde als tweede met Pedro Veniss en Nimrod de Muze Z (v. Nabab de Rêve) in hun rangen.

Devon

Op het CSI4* in Devon sprong Jessica Mendoza naar de vijfde plek in de GP met I-Cap CL Z (v. I’m Special de Muze). Deze combinatie werd ook derde in een 1.50m-rubriek, vlak voor Hallie Grimes op Malissa de Muze (v. Vigo d’Arsouilles).

Lier

Sacha Beghuin en Elcup Van Beek II Z (v. Elvis Ter Putte) waren goed voor een derde plaats in een rankingproef in Lier. In de 1.40m-proeven noteerden we ereplaatsen voor Christophe Vanderhasselt op Opportunity Vitseroel (v. Elvis Ter Putte), Bart Claes op Picco Bello v/h Panishof (v. Vigo d’Arsouilles) en Max van de Poll op Infinety Z.G. (v. I’m Special de Muze).

Drammen

Vroom de la Pomme Z (v. Vigo d’Arsouilles) en Peder Fredricson werden met het Zweedse team vierde in de Nations Cup van Drammen. In een proef 1.40m sprong Hanna Cecilie Wicklund naar de derde plaats met Infinity HST (v. Denzel van ’t Meulenhof).

Zuidwolde

Op het jeugdconcours in Zuidwolde sprong het Belgische Young Riders-team naar de zege in de landenwedstrijd dankzij onder meer Tristan Guisson (Naturelle vh Legitahof Z, v. Nabab de Rêve) en Aurelia Guisson (No Limit vh Legita Hof Z, v. Nabab de Rêve). Bij de Junioren ging de overwinning naar Groot-Brittannië met in hun rangen Noora Von Bülow en Interstar B (v. I’m Special de Muze). Louise Ameeuw en Nasty Boy de Muze (v. Bamako de Muze) waren goed voor een derde plaats in een proef 1.40m.

Pärnu

Petra Heikkinen en Oechie K (v. I’m Special de Muze) wonnen een 1.45m-rubriek in het Estse Pärnu. In de GP eindigde dit duo als vierde.

Overige

In Athene was er een vijfde plek voor Camilla Bosio en Hervesther (v. Elvis Ter Putte) in een 1.45m-rubriek. Nadja Peter Steiner en Harry KM (v. Scendro) tekenden voor de vierde plaats over 1.40m in het Franse Cabourg. In de GP2* van Sancourt eindigde Benjamin Hedin als zevende met Funky Boy Des Rêves (v. Vigo d’Arsouilles). Enno Klaphake werd op zijn beurt zesde in de GP2* van Riesenbeck op NC Verso Red Wine (v. Vigo d'Arsouilles). Kevin Gallagher piloteerde BP Limitless (v. Elvis Ter Putte) naar plaats vijf in een proef 1.45m op het CSI2* in Mullingar. Op het jeugdconcours in Zduchovice tot slot snelde Sofie Najmanova naar de winst op Nativio van het Leliehof (v. Bamako de Muze) in een 1.40m-rubriek.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top