We zijn terug!

Nieuws

We zijn terug!

De competitie komt stilaan weer op gang overal en dus is ook het wekelijks nieuwsoverzicht helemaal terug. De voorbije weken vielen er immers alweer heel wat mooie resultaten te noteren.

De Muze hengsten

Beginnen doen we met onze eigen hengsten. Navajo van ’t Vianahof bijvoorbeeld, liet zien stilaan klaar te zijn voor het grotere werk. Met Koen Vereecke sprong hij drie dagen op rij dubbel nul bij de zevenjarigen in Bonheiden. Het leverde hen bovendien een achtste plaats op in de finale. Met Kasanova de la Pomme maakte Koen Vereecke eveneens geen enkele springfout in Bonheiden. Dezelfde ruiter reed ook met een ander paard, namelijk Lector vd Bisschop, nog naar twee dubbele nulrondes in het 1.35m in Opglabbeek.

Matisse de Mariposa en Mosito van het Hellehof zijn sinds dit voorjaar te bewonderen onder het zadel van Bernardo Alves en deze kersverse combinaties lieten zich al meteen opmerken op niveau 1.40m in Hasselt. Matisse won zelfs de proef en ook Mosito bleef zonder springfouten.

Een van de eerste post-corona GP’s meteen weten te winnen, het overkwam Cassio Rivetti met onze Kaiser van het Lambroeck. Ze wonnen eind juni de GP in Temecula (1.45m). Cashpaid J&F en Nathan Budd komen ook stilaan weer op kruissnelheid. Op het tweesterrenconcours in Opglabbeek sprongen ze al foutloos rond in een aantal rubrieken 1.35m-1.45m.

Tot slot kijken we ook nog even naar de cyclus, waar Christophe De Brabander en onze jonge troef Jardy de Muze een prima nulronde lieten noteren in de cyclus bij de vijfjarigen in Opglabbeek. Yarno Geeroms en de eveneens vijfjarige Cuba Libre de Muze Z deden hetzelfde in Dilbeek.

Internationaal

Op de internationale concoursen kwamen ook de nakomelingen van onze hengsten weer uitstekend voor de dag. Het zou ons te ver leiden om een volledig overzicht te geven van alle resultaten van de voorbije weken in het bestek van dit bericht, dus we beperken ons hier tot de hoogtepunten van het voorbije weekend.

Beginnen doen we in Gorla Minore, waar Maxime Harmegnies met Bamalou de l’Ecuyer (v. Bamako de Muze) naar een vierde plaats sprong in de finale voor zevenjarigen.

Iets verderop, in San Giovanni di Marignano, deed Fabio Crotta het een aantal keer foutloos met de zesjarige Jelvara J (v. Elvis Ter Putte). Ook Umberto Reboldi en Enzo de Coquerie (v. Malito de Rêve) lieten een nulronde noteren. Bij de vijfjarigen deed een van de eerste nakomelingen van By Cera d’Ick van zich horen. Fein Lotta DK en Cosme Ucieda Carames lieten zich op geen enkele fout betrappen.

In een rubriek 1.40m konden Noëlle van der Velde en de pas achtjarige Haricots Verts (v. Nabab de Rêve) beslag leggen op een vijfde plaats. Gianni Govoni en Hervesther (v. Elvis Ter Putte) stonden op plaats negen.

Over naar Polen dan, waar in Zielona Gora een concours werd gehouden. Elizabeth Z (v. Elvis Ter Putte) en de Poolse amazone Aleksandra Lusina-Golas pakten er de tiende plaats in de finale bij de vijf- en zesjarigen dankzij een dubbele nulronde in de finale.

In Opglabbeek tot slot, sprong Kara Chad naar de derde plaats met Firefly W (v. Nabab de Rêve) in een proef 1.40m. Kim Emmen en Encore (v. Nabab de Rêve) deden hetzelfde in een andere proef over dezelfde hoogte. Voor Victor Kumps en Lirenco van ’t Kieveld (v. Vigo d’Arsouilles) was er nog een vijfde plaats weggelegd in een 1.40m-rubriek met joker.

Bij de jonge paarden, sprong Gilles Thomas naar een vierde plaats met Feromas van Beek Z (v. Fantomas de Muze) in de finale voor zeven- en achtjarigen. In diezelfde rubriek eindigde Alberto Zorzi met Noblesse vd Mespel Z (v. Nabab de Rêve) op plek zes en Ellen Whitaker met Emera Giguellerie Z (v. Elvis Ter Putte) op plek zeven.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top